Politieberichten Hollands Midden

Stolwijk Aanhouding van dievegge De politie heeft op maandag 28 juli een schoonmaakster aangehouden die verdacht wordt van het stelselmatig wegnemen van geld uit een sportkantine. De politie zette naar aanleiding van meldingen van de sportvereniging dat er telkens geld verdween uit de kassa en kluis, een onderzoek in.

De sportvereniging kon met enig aangrenzende zekerheid aantonen dat het geld gestolen werd door de schoonmaakster. Om de proef op de som te nemen werd onder toeziend oog van de politie het geld, voordat de schoonmaakster kwam, geteld en werden de geldnummers genoteerd. Nadat de schoonmaakster geweest was, en er wederom geld miste, is zij nog dezelfde avond aangehouden. In haar fouillering trof de politie het geldbriefje aan wat weggenomen was.

In het verhoor dat volgde bekende de schoonmaakster het geld weggenomen te hebben, zowel uit de kassa als de kluis. Met een dagvaarding op zak heeft zij het politiebureau weer kunnen verlaten.

Zevenhuizen Politie is nog op zoek naar getuigen van overval Het politieonderzoek naar de overval op een slachterij aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen is nog in volle gang. Het is bij de politie bekend dat het behoorlijk druk is geweest in de omgeving van de slachterij ten tijde van de overval. De politie doet daarom nogmaals een oproep aan getuigen om zich te melden.

Specifieke getuigen gezocht In het bijzonder wil de politie graag spreken met een fietser die onder aan de Hennepbrug bij de Rotte door agenten is aangesproken. De blanke man reed op een fiets met zijtassen. De politie vraagt ook personen die rond 10.20 uur de dag van de overval bij de bushalte op de Burgemeester Klinkhamerweg stonden zich te melden. Hun getuigenis zouden belangrijke elementen voor het onderzoek kunnen bevatten. Deze en andere getuigen kunnen bellen met de recherche van politiedistrict Gouwe IJssel via 0900-8844.

Gewapende overval De gewapende overval op een slachterij aan de Bierhoogtweg vond op donderdagochtend 24 juli plaats. Een nog onbekend geldbedrag werd buitgemaakt. De overvaller, een ongeveer 17 jarige jongen, kwam rond 10.15 uur het kantoor binnen en bedreigde de aanwezige medewerkster met een vuurwapen. Vervolgens is hij er met het geld op een scooter vandoor gegaan. De politie startte direct na de melding een uitgebreide zoekactie naar de dader en zette daarbij ook een helikopter in.

Met vriendelijke groet, Chris van Egmond Politie Hollands Midden, Bureau Communicatie Postbus 4240, 2350 CE Leiderdorp 071 545 9537 06 52330287 intern 990287 chris.van.egmond@hollands-midden.politie.nl (van maandag t/m donderdag)