Ingezonden persbericht


Persbericht

Overname door H & F Sensor Bidco Limited:

Record jaaromzet SSP en versterking ambities verzekeringsbranche

Utrecht, 30 juli 2008 - Software Solutions Partners (SSP) - leverancier van software­oplossingen binnen de schadeverzekeringsmarkt - heeft een record jaaromzet bekend gemaakt èn een overnameovereenkomst door H & F Sensor Bidco Limited (H&F). H&F is een vennootschap die is opgericht en in handen van Hellman & Friedman LLC (H&F) en het huidige management team van SSP. Volgens de overeenkomst is de waarde van SSP ongeveer £ 198 miljoen.

De directies van SSP en H&F zijn van mening dat de nieuwe onderneming duidelijke groeikansen heeft. SSP, haar klanten, partners, medewerkers en management moeten kunnen profiteren van de combinatie van SSP's ervaring in het leveren van toonaangevende IT-systemen en softwareoplossingen, gecombineerd met de financiële middelen en grote industrie expertise van H&F. Ook moet de huidige sterke groei kunnen worden doorgezet.

Het management van SSP heeft aangetoond dat het mogelijk is om complementaire bedrijven te verwerven en met succes te integreren in de SSP-groep. Het meest recente voorbeeld is de aankoop van Sirius. Dat komt ook tot uiting in de record jaarresultaten:
- de omzet steeg met 67% tot £ 64,4 miljoen (2007: £ 38,6 miljoen);
- een omzetgroei van 12% - een aanzienlijke hoeveelheid via nieuwe klanten;
- winst voor belastingen naar 38% tot £ 8,8 miljoen (2007: £ 6,4 miljoen).

Versterking van de internationale positie
Het commentaar van David Rasche, Executive Chairman van SSP, op de resultaten en de overeenkomst: "De directie van SSP is van mening dat de vooruitzichten voor het bedrijf positief zijn; zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Met onze regelmatige sterke en duidelijke omzetten - uit een groot, trouw en steeds internationaler klantenbestand - verwachten wij verder tot ontwikkeling te kunnen komen en een goede operationele marge in het komende jaar en daarna." "Dit is goed nieuws voor onze klanten en het personeel, omdat het ons in staat zal stellen de leiding in de zakelijke markt te behouden", stelt Ray Gerber, European Business Development Executive SSP, "terwijl we de komende jaren verder uitbreiden."

Over Software Solutions Partners
Software Solutions Partners (SSP) is de belangrijkste leverancier van softwareoplossingen binnen de Britse schadeverzekeringsmarkt. Als snelst groeiende bedrijf in zijn sector specialiseert SSP zich met name in alle aspecten van de verzekeringsbedrijfketen, door oplossingen te bieden aan tussenpersonen, volmachtbedrijven en verzekerings­maatschappijen van elke mogelijke omvang. SSP heeft meer dan 650 werknemers en het hoofdkantoor is in Halifax (UK). Zij ondersteunen ruim 31.000 gebruikers in meer dan 50 landen. SSP heeft een vergaande kennis zowel op het gebied van IT als van verzekering en investeert veel tijd om de zaken van de klanten te begrijpen en door zich te concentreren op oplossingen die maximaal bedrijfsvoordeel kunnen opleveren. SSP levert al meer dan twee decennia innovatieve oplossingen, die bekendstaan als betrouwbaarste en efficiënte systemen in de markt en die partners voordeel opleveren.

Het Nederlandse kantoor van Software Solutions Partners: Newtonlaan 115, 3584 BH Utrecht. Tel.: 030 210 7948. Voor meer informatie: www.ssp-uk.com