Gemeente Helmond


Meer controles recreatieplas Berkendonk

De gemeente en de politie slaan de handen ineen om overlast op Berkendonk tegen te gaan.

Het is natuurlijk al een prachtige recreatieplas, net buiten de bebouwde kom van Helmond, maar het kan nog mooier. Om het veiligheidsgevoel van de bezoekers verder te versterken, alcoholmisbruik en ander ongewenst gedrag in te dammen, zal nadrukkelijker gesurveilleerd gaan worden. Vooral op zomeravonden heeft het gratis toegankelijke en uitgestrekte natuurgebied een onweerstaanbare aantrekkingskracht op rondhangende jongeren die voor overlast zorgen. Ook wordt er drugs gebruikt en verhandeld.

Problemen

De Helmondse stadswachten controleren regelmatig rond de plas en ook de reddingsbrigade houden een oogje in het zeil. Verder nemen de buurtbrigadier en agenten van het politiebureau Helmond- Oost Berkendonk regelmatig mee in hun controlerondes. Toch blijven de problemen bestaan.

Vaker controles

De gemeente en de politie zijn op de hoogte van deze problemen en gaan samenwerken om de veiligheid van Berkendonk te verbeteren. Zo is de belangrijkste afspraak om vaker te gaan controleren. De gemeente schakelt per direct een particulier beveiligingsbedrijf in dat 24 uur per dag paraat is en bij drukke dagen snel extra capaciteit kan bieden. Dit bedrijf kan dus, in tegenstelling tot politie en stadswacht, permanent op Berkendonk aanwezig zijn. In de praktijk betekent dit dat er ook in de avonduren vier mensen standaard aanwezig zijn die surveilleren en optreden bij overlast. Verder maken de stadswachten elke dag een ronde langs de waterplas en ook de politie blijft regelmatig een bezoekje brengen. De reddingsbrigade blijft zoals u gewend bent tijdens de zwemuren langs de plas een oogje in het zeil houden.

Extra stapje

Zoals gezegd: zeker in deze warme zomermaanden is Berkendonk een ideale plek om na het werk of tijdens de vakantie even uit te waaien en van de zon te genieten. Daarom vragen politie en gemeente aan u om dat ook zo te houden. Dat betekent dat wij een extra stapje zullen zetten om de veiligheid te garanderen en dat de burger zijn best doet om geen overlast te veroorzaken.