Gemeente Barneveld


Brug aan de Jacob Catsstraat wordt verwijderd

Nog voor het einde van de schoolvakantie wordt de brug aan de Jacob Catsstraat verwijderd. Met name vanuit veiligheidsoverwegingen wordt de brug, die leidt naar het Groen van Prinsterercollege, weggehaald.

Voordat de scholen in september weer beginnen, verwijdert de gemeente Barneveld de brug die de Jacob Catsstraat en het Groen van Prinsterercollege met elkaar verbindt. Na meerdere keren de brug te hebben gerepareerd is hij nu op. Na overleg met omwonenden en het GvP is besloten de brug niet te vervangen voor een nieuwe.

Enquête

Om naar de mening van de omwonenden te vragen heeft het wijkplatform een enquête onder de omwonenden gehouden. Uit de resultaten bleek dat het grootste deel van de ondervraagden voorstander was voor het verwijderen van de brug. Daar komt bij dat de nieuwe eigenaar van de grond waar voormalig tuincentrum van Elten stond, de beek in de oude staat terug wil brengen. De beek loopt namelijk langs deze grond. Dit betekent in plaats van een rechte watergang, een meer natuurlijk gevormde beek. En in dit plaatje past geen brug.

Omrijden

Mede op verzoek van het Groen van Prinsterercollege wordt de brug weggehaald. De school had door de brug twee ingangen. Nu de brug wordt verwijderd zal één ingang komen te vervallen. Hierdoor wordt het houden van toezicht voor de school een stuk makkelijker. De leerlingen zullen nu niet meer via de brug bij de school kunnen komen. Ze moeten een klein stukje omrijden. Zo komen ze gelijk bij de hoofdingang. Mutatiedatum 30/07/2008