Gemeente Venlo


Mevrouw Reina Van Bommel Van Dam overleden

30-7-2008

Medegrondlegger van het gelijknamige museum voor moderne kunst in Venlo vredig ingeslapen op 97 jarige leeftijd.

Vandaag ontvingen wij het bericht van het overlijden van Mevrouw Reina Van Bommel Van Dam, medegrondlegger van het gelijknamige museum voor moderne kunst in Venlo. Ze is thuis vredig ingeslapen op 97 jarige leeftijd.

Wat rest is stilte, gemis en vele herinneringen. De innemende vrouw met het rode hoedje, zoals vele Venlonaren haar kenden; de bezoekjes aan het museum onder het genot van een kopje koffie; de tuitknak die ze altijd rookte met de aanduiding La Reina op het kistje. Nu is ze weer herenigd met haar Maarten met wie ze samen aan de wieg stond van het Venlose Museum van Bommel van Dam.

Door de verzamelactiviteiten van Maarten en Reina Van Bommel Van Dam komt gemeente Venlo in 1969 in het bezit van een collectie van circa 1200 schilderijen, tekeningen, prenten en beelden. Voorwaarde is dat de gemeente de geschonken verzameling onderbrengt in een museum. Ook bedingt het echtpaar dat ze bij de collectie kunnen wonen. Zo opent Museum van Bommel van Dam in 1971 als eerste museum voor moderne kunst in Limburg haar deuren.

De uitvaartdienst vindt plaats op maandag 4 augustus om 13.00 uur in het Museum Van Bommel Van Dam, Deken van Oppensingel 6 in Venlo. Aansluitend vindt de crematie plaats in het Crematorium te Blerick, Grote Blerickse Bergenweg 30 te Venlo-Blerick.

Vanaf donderdag 31 juli is er van 11.00 -17.00 uur al gelegenheid tot schriftelijk condoleren in het Museum. Op uitdrukkelijke wens geen bloemen.

Op maandag 4 augustus is er vanaf 12.30 uur gelegenheid tot schriftelijk condoleren.

Gemeentelijke herindeling