Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 30 juli

* AGRESSIEVE MAN BIJ AANHOUDING IN BEEN GESCHOTEN

ROTTERDAM-OOST - De politie van het district Oost heeft woensdagmorgen een agressieve man aangehouden in de Duke Ellingtonstraat. Bij de aanhouding is de verdachte in z'n been geschoten. Rond kwart over negen kreeg de politie melding van een mishandeling van een vrouw. De verdachte was bij haar woning aan de Duke Ellingtonstraat komen aanlopen en bedreigde de bewoonster met een groot mes. Op een gegeven moment rende hij weg. Agenten stelden direct een onderzoek in en zagen de agressieve man in de Duke Ellingtonstraat lopen. Hij werd aangesproken, maar hij bedreigde direct het politiepersoneel met een mes. Hierop werd hij door één van hen in z'n been geschoten. Hij is aangehouden en voor behandeling van de beenwond naar een ziekenhuis gebracht. Zoals gebruikelijk in dit soort zaken stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - De politie van het district Oost heeft dinsdagavond een 37-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij wordt verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. Om even na tien uur zou de verdachte in een woning aan de Purmerhoek zijn vrouw met zijn vuisten in haar gezicht hebben geslagen en op de grond gegooid. De kinderen 6 (jongen) en 12 (meisje) jaar oud hadden zich uit angst in de badkamer opgesloten. De vader is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL UIT WINKEL
VLAARDINGEN - De politie stelt een onderzoek in na een diefstal uit een winkel. Dinsdagochtend kreeg de politie melding dat er in een slagerij aan de V. Baerlestraat een inbraak was geweest. De dader(s) heeft aan de voorzijde een raam geforceerd / ingegooid. Uit de kassalade is een klein geldbedrag meegenomen van een tiental euro's. Ook waren enkele diepvriesartikelen verdwenen. De politie onderzoekt de toedracht.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA VLUCHT VOOR POLITIE

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft dinsdagavond rond tien uur een 15-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden nadat hij wegvluchtte toen agenten hem wilde controleren. Politiemensen zagen op de Beukenlaan twee brommers rijden. Toen zij het tweetal wilde controleren reden de bestuurders over de stoep de steegjes in. Eén jongen werd rennend aangetroffen. Hierop werd hij door politiepersoneel aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek werden beide bromfietsen gevonden en in beslag genomen. De verdachte kon zich niet identificeren en droeg geen helm. De brommer waarop hij reed had geen remmen, geen verlichting en geen kentekenplaat. Tevens was hij te jong om te mogen rijden. De politie doet onderzoek naar de zaak en de andere verdachte.


* VERDACHTEN VALS GELD AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht wordt van het aanbieden van vals geld. Dinsdagavond rond zeven uur kreeg de politie melding dat twee mannen vals geld hadden aangeboden. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en zagen de twee verdachten lopen op de Meent. Het tweetal is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De twee 26-jarige Rotterdammers zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA GREEP IN KASSA
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden nadat hij een greep in de kassa had gedaan. Dinsdagmiddag rond twaalf uur kreeg de politie de melding dat een man een greep uit de kassa had gedaan bij een supermarkt aan de Linker Rottekade. Hij zou daar ook klappen hebben uitgedeeld. Direct is hierop door agenten een onderzoek in de omgeving gestart, waarbij politiepersoneel de man zag op de Zwaanshals. De man wilde niet meewerken aan een controle en beledigde de agenten. De man is aangehouden met gebruik van pepperspray en overgebracht naar een politiebureau waar de 34-jarige Rotterdammer is ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA DREIGING MET VUURWAPEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen met een vuurwapen. Dinsdagavond rond elf uur kreeg de politie melding dat een man zijn exvrouw zou bedreigen met een vuurwapen. Direct gingen de agenten naar de locatie, een woning aan de Stavenissestraat. Daar bleek de verdachte al weg te zijn. Agenten zijn hierop naar een pand gegaan aan de Burg. Pruissingel in Vlaardingen. Ze hebben daar de verdachte, een 38-jarige man uit Schiedam, aangehouden. Politiepersoneel bracht hem over naar een politiebureau waar ze de verdachte insloten voor nader onderzoek.


* OPROLLEN HENNEPKWEKERIJ EN TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold. Dinsdagochtend rond kwart voor elf stelde de politie een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Wolphaertsbocht. Door het politiewijkteam is een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 570 planten. Ter plekke hielden agenten twee verdachten aan, medewerkers van het bedrijf, en brachten ze over naar een politiebureau. Daar is het tweetal uit Rotterdam in de leeftijd van 63 en 40 jaar oud ingesloten voor nader onderzoek. De verdachten verklaarden dat dit een onderverhuurd gedeelte was van het bedrijf.


* SCHOTEN GELOST
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar een aantal schoten die dinsdag in de vroege ochtenduren werd gelost. Dit gebeurde bij een cafe aan de Van de Takstraat die op het moment van de schietpartij gesloten was. Niemand raakte gewond, wel raakte een raam en een geparkeerdstaande auto beschadigd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.


* AANHOUDING VERDACHTE BRANDSTICHTING
FEIJENOORD - RIDDERSTER / LOMBARDIJEN - De politie heeft een verdachte aangehouden voor het in brand steken van een slooppand. Dinsdagmiddag rond half zes was er brand in een sloopwoning aan de Homerusstraat. Ter plekke deden agenten onderzoek en spraken met getuigen. Op basis hiervan is een 14-jarige jongen uit Barendrecht ter plekke aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De jongen had een aansteker in zijn broek. Deze is in beslag genomen.

VERDACHTE HELING
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft dinsdagavond een 15-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Omstreeks half negen zagen agenten de verdachte op de Lange Hilleweg Hillevliet lopen met een bromfiets aan de hand. Bij controle bleek dat het verzekeringsplaatje uit 2004 was en dat het framenummer was weggevijld. De bromfiets is in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die reed op een gestolen scooter en zich probeerde te onttrekken aan zijn aanhouding. Dinsdagavond zagen surveillerende politiemensen een jongen lopen op de Lange Hilleweg met een scooter aan zijn hand. Na controle van de scooter bleek dat het framenummer was weggevijld en dat het rijwiel gestolen was. Toen agenten ontdekten dat de scooter gestolen was, maakte de verdachte zich direct uit de voeten. Via cameratoezicht is de man gevolgd, waarna hij aangehouden kon worden door in de buurt surveillerende politiemensen. De 18-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De scooter is door de politiemensen in beslag genomen.


* RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM - Een 38-jarige man, zonder vaste woonplaats, is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. Om even na twaalven werd de bestuurder staande gehouden op de Dordtselaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.