Gemeente Boxtel


Scouts dragen bij aan biodiversiteit in Boxtel

Van 21 tot en met 30 juli vond op landgoed Velder de Nationale Jamboree plaats, waaraan zo?n 4000 scouts uit Nederland en het buitenland deelnamen. De Nationale Jamboree werd georganiseerd door Scouting Nederland. De scouts beperkten zich niet tot het landgoed. Op de binnenplaats van het VVV-kantoor leverden de scouts hun bijdrage aan biodiversiteit in Boxtel: het maken van nestkastjes. Dit in het kader van Countdown 2010. De gemeente heeft Countdown 2010 ondertekend waarbij de gemeente zich verplicht om actief bij te dragen aan de versterking van de biodiversiteit in Boxtel.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Zo heeft de Lokale Agenda eerder een zeer succesvolle biodiversiteitsactie gehouden. De scouts kregen uitleg over de functie van ?woningen voor dieren? en staken daarna de handen uit de mouwen. Er zijn in totaal 180 nestkastjes uitgedeeld en opgehangen in verschillende wijken van Boxtel. Een aantal enthousiaste inwoners haalde zelf zijn kastje op. Dankzij de bijdrage van de scouts hebben de vogels volgend broedseizoen nog meer keus in Boxtel bij het uitzoeken van een broedplaats. Scouts actief in de omgeving
Vanaf landgoed Velder maakten de scouts een tocht door de natuur rond Boxtel. Dat deden ze onder leiding van gidsen van de Natuurwerkgroep Liempde, Werkgroep voor Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel en Natuurgroep Gestel. Al wandelend kregen de deelnemers uitleg over de biodiversiteit in Boxtel en de lokale flora en fauna. Zo kregen ze een goed beeld van de ?groene jas? waarin Boxtel is gehuld. Na de wandeling kregen de scouts bij het VVV-kantoor uitleg over nestkasten en de functie daarvan bij het versterken van biodiversiteit. Om de dag nog actiever te maken dan hij al was, maakten de deelnemers zelf een aantal nestkasten. 180 nestkastjes zijn verspreid over diverse wijken van Boxtel en opgehaald door particulieren.

21-08-2008


Gemeente Boxtel
Burgerzaken is vandaag open
van 9:00 tot 19:00 uur.
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl