Ingezonden persbericht


Jones Lang LaSalle rapporteert over het tweede kwartaal een netto bedrijfsresultaat van $24.5 miljoen, $0.73 per aandeel.

Goede resultaten uit Advisory Fees, Management Services en Leasing compenseren inkomstendaling van Capital Markets. Gezonde en aanhoudende groei in de Nederlandse business.

CHICAGO/AMSTERDAM, 29 juli 2008 - Jones Lang LaSalle Incorporated (NYSE: JLL), wereldwijd marktleider in financiële en professionele diensten op het gebied van onroerend goed, rapporteerde vandaag een netto bedrijfsresultaat van $24.5 miljoen, of $0.73 per aandeel, voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni 2008. In hetzelfde kwartaal van 2007 bedroeg het netto bedrijfsresultaat $77.9 miljoen, of $2.32 per aandeel. Over het eerste halfjaar van 2008 was het netto bedrijfsresultaat $27.4 miljoen, of $0.82 per aandeel, terwijl het netto bedrijfsresultaat $105 miljoen, of $3.12 per aandeel was over dezelfde periode in 2007.


---

Highlights tweede kwartaal 2008:


. LaSalle Investment Management's Advisory fees stegen met 34 procent


. Omzet van Management Services steeg met 28 procent


. Omzet Nederlandse business steeg met 34%


---

De omzet daalde in het tweede kwartaal van 2008, ten opzichte van 2007, met slechts twee procent naar $660 miljoen. De omzet van Capital Markets en Hotels, exclusief de Asia Pacific Hotels fee, daalde in het tweede kwartaal naar $34.3 miljoen, ofwel 30 procent ten opzichte van 2007. De omzetdaling in Capital Markets en Hotels werd gecompenseerd door de gestegen inkomsten in de andere segmenten. Over het eerste halfjaar van 2008 stegen de inkomsten naar $1.2 miljard, ten opzichte van het vorige jaar een stijging met 5%.

"De solide omzetstijging van LaSalle Investment Management en onze andere business segmenten compenseert het aanhoudende effect van de onbestendige kredietmarkten op de inkomsten van onze Capital Markets business.," aldus Colin Dyer, Chief Executive Officer van Jones Lang LaSalle

De omzet in Nederland steeg vergeleken met 2007 respectievelijk 34% in het tweede kwartaal en 36% in het eerste halfjaar. De transactionele services namen een groot deel hiervan voor hun rekening met 45% groei over het tweede kwartaal en 61% over het eerste halfjaar van 2008.

"We zijn trots op de positieve resultaten van de Troostwijk integratie en onze leidende positie in de markt die weerspiegelt in de resultaten van 2008: een gezonde groei ondanks de uitdagende marktsituatie," aldus Erik Huigen, Chief Operating Officer in Nederland.

De operationele kosten van de totale onderneming bedroegen $621 miljoen over het tweede kwartaal van 2008, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2007, en $1.2 miljard over het eerste halfjaar, een

14 procent stijging. De operationele kosten over het eerste halfjaar stegen in alle business segmenten, voornamelijk door kosten die het gevolg waren van de 13 overnames die in 2007 werden gedaan en de 10 overnames die dit jaar werden afgerond. De winst vóór rente, belasting en afschrijving ("EBITDA") over het tweede kwartaal van 2008 en eerste halfjaar van 2008 was respectievelijk $55.3 milljoen en $76.9 miljoen.

Highlights resultaten business segmenten tweede kwartaal 2008

Investor en Occupier Services

In de regio Noord-,Midden- en Zuid Amerika, was de omzet voor het tweede kwartaal van 2008 $190 miljoen, een stijging van zes procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Over het eerste halfjaar van 2008 was de omzet $364 miljoen, een stijging van 11 procent. De EBITDA* over het tweede kwartaal 2008 en het eerste halfjaar was respectievelijk $18.1 miljoen en $25.3 miljoen.

Op 11 juli 2008, rondde de onderneming de eerder aangekondigde overname van The Staubach Company af, waarmee een belangrijke sterke poot wordt toegevoegd aan de Tenant Representation business van de onderneming.

De omzet in de regio EMEA over het tweede kwartaal was $236 miljoen, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de omzet in het eerste halfjaar van 2008 $419 miljoen was, een stijging van 12 procent ten opzichte van 2007. De groei in de totale omzet vond plaats ondanks de lagere inkomsten van Capital Markets en Hotels, die in het tweede kwartaal daalden met $17.7 miljoen, of 26 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Over het eerste halfjaar daalde de omzet met $ 54.1 miljoen, of 37 procent ten opzichte van vorig jaar. Capital Markets en Hotels niet inbegrepen, zijn de inkomsten voor zowel het tweede kwartaal als het eerste halfjaar gestegen met 44 procent ten opzichte van 2007.

De Nederlandse business continueerde haar gezonde groei in het tweede kwartaal met een omzetstijging van 34% ten opzichte van 2007, een weerspiegeling van zowel de positieve resultaten van de overname van Troostwijk als organische groei. De omzetgroei werd voornamelijk gegenereerd door Leasing (61%) en Capital Markets (36%). Ook Management Services (7%) en Advisory (1%) lieten groei zien. De omzetstijging over het eerste halfjaar was 36%, ook voornamelijk door de Capital Markets (72%) en de Leasing businesses (49%).

De EBITDA in EMEA over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar was respectievelijk $9.2 miljoen en $8.2 miljoen.

De inkomsten voor de regio Azië Pacific over het tweede kwartaal van 2008 waren $142 miljoen. In dezelfde periode 2007 was dat $211 miljoen. In het eerste halfjaar van 2008 was dat $259 miljoen , vergeleken met $298 miljoen in 2007. De EBITDA* voor de regio over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar was respectievelijk $8.2 miljoen en $3.2 miljoen.

LaSalle Investment Management

LaSalle Investment Management blijft profiteren van de groei van haar op annuïteiten gebaseerde activiteiten, die een groei genereren in advisory fees van 34 procent voor zowel het tweede kwartaal als het eerste halfjaar van 2008. Deze groei werd voornamelijk veroorzaakt door een stijging van 18 procent in asset management over vorig jaar naar $54.1 miljard.

Gedurende het tweede kwartaal van 2008 waren de Incentive fees $13.0 miljoen. In 2007 was dat $29.8 miljoen. Dit weerspiegelt de gevarieerde timing van de verkoop van assets ten opzichte van vorig jaar.

LaSalle Investment Management realiseerde $1.0 miljard aan beleggingsvermogen in het eerste half jaar van 2008. In dezelfde periode van 2007 was dat $2.8 miljard. Gedane investeringen in opdracht van klanten in het eerste halfjaar 2008 bedroegen $2.2 miljard. In dezelfde periode van 2007 was dat $3.4 miljard.

Samenvatting

De onderneming zet de groei van haar core business en haar wereldwijde business platforms voort, zowel door organische groei als door strategische acquisities. LaSalle Investment Management's solide financiële resultaten weerspiegelen haar uitstekende track record en op research gebaseerde aanpak om toegevoegde waarde te kunnen leveren aan klanten. Vanwege de voortgaande onzekerheid in de financiële markten, zal de onderneming toezien op actief kostenmanagement en zich blijven concentreren op haar leidende positie in Capital Markets en Hotels en selectieve investeringen doen in groeigebieden en -service lijnen.

Statements in this press release regarding, among other things, future financial results and performance, achievements, plans and objectives, may be considered forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such statements involve known and unknown risks, uncertainties and other factors which may cause actual results, performance, achievements, plans and objectives of Jones Lang LaSalle to be materially different from those expressed or implied by such forward-looking statements. Factors that could cause actual results to differ materially include those discussed under "Business," "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations," "Quantitative and Qualitative Disclosures about Market Risk," and elsewhere in Jones Lang LaSalle's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2007 and in the Quarterly Report on Form 10-Q for the quarter ended March 31, 2008 and in other reports filed with the Securities and Exchange Commission. Statements speak only as of the date of this release. Jones Lang LaSalle expressly disclaims any obligation or undertaking to update or revise any forward-looking statements contained herein to reflect any change in Jones Lang LaSalle's expectations or results, or any change in events.

Over Jones Lang LaSalle
Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL), het enige bedrijf in vastgoedservices- en vermogensbeheer dat voor het 3e achtereenvolgende jaar voorkomt in FORBES magazines " 400 beste grote bedrijven", heeft wereldwijd circa 170 kantoren en opereert in meer dan 700 steden in 60 landen. Met een omzet van meer dan $ 2.7 miljard in 2007, biedt de organisatie brede geïntegreerde vastgoed- en investment management expertise aan eigenaren, gebruikers en beleggers op lokaal, regionaal en mondiaal niveau. Jones Lang LaSalle is marktleider op het gebied van vastgoed- en corporate facility management services met wereldwijd een vastgoedportefeuille van meer dan 120 miljoen m2. LaSalle Investment Management, het onderdeel van het bedrijf dat investment management activiteiten voor haar rekening neemt, behoort tot één van 's wereld grootste investment management bedrijven ter wereld. Zij beheren een totaal vermogen van circa US$ 50 miljard. Voor meer informatie kijk op onze website www.joneslanglasalle.com.