Persbericht

Son en Breugel, 31 juli 2008

VION krijgt goedkeuring Europese Commissie voor overname Grampian

De Europese Commissie heeft vandaag haar goedkeuring gegeven aan VION voor de overname van Grampian. De activiteiten van VION en Grampian in het Verenigd Koninkrijk worden geïntegreerd in de nieuwe VION-divisie VION UK. Deze nieuwe divisie wordt rechtstreeks bestuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk onder leiding van Ton Christiaanse die de functie van CEO VION UK gaat vervullen. Momenteel is Ton Christiaanse COO van de divisie Convenience. Peter Barr, voormalig voorzitter van de Britse Meat en Livestock Commission wordt non-executive chairman van VION UK.

VION N.V.
VION N.V. is een internationaal opererend foodconcern dat hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier. Het concern bestaat uit drie divisies: Ingredients, Fresh Meat en Convenience. VION realiseert een omzet van ruim EUR 7,1 miljard en biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 18.000 medewerkers. VION is niet-beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en tuinbouworganisatie ZLTO met 18.000 leden. Het hoofdkantoor van VION staat in Son en Breugel in Nederland.

Grampian
Grampian is in 1980 in Schotland opgericht en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende Britse voedingsmiddelenbedrijven die de belangrijke retailers voorziet van kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan 17.500 mensen (waarvan 4.500 in Thailand), realiseert een jaarlijkse omzet van £1.7 miljard (EUR 2,5 miljard) en heeft productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en Thailand. Het hoofdkantoor is gevestigd in Livingston, Schotland.


------------