Ingezonden persbericht


MANUFACTURER OF INNOVATIVE CAMPING PRODUCTS

Nederlandse vouwwagenfabrikant wint internationale Red Dot Design Award

Nederland blijkt toch weer de sterkste in kamperen

Nederland is bij uitstek een kampeerland: in Nederland worden per hoofd van de bevolking bijna 3 keer zoveel caravans, campers en vouwwagens verkocht als in bijvoorbeeld Duitsland. Kamperen is in Nederland nog steeds mateloos populair. Toch worden er in Nederland maar weinig kampeerproducten geproduceerd; het overgrote deel van de industrie bevindt zich in Duitsland. Des te specialer dat een Nederlandse fabrikant van vouwwagens ­ of tenttrailers zoals ze tegenwoordig worden genoemd - deze prestigieuze ontwerpprijs voor kampeerproducten in de wacht kon slepen. Verdere officiële cijfers over de Nederlandse en Europese kampeermarkt zijn op aanvraag beschikbaar: Jelle Holtkamp 06-50507537.

Internationale Jury Red Dot Projects kiest voor Nederlands ontwerp. In het kader van de 47ste internationale Caravan Salon in Düsseldorf (30 augustus t/m 7 september a.s.) organiseert Red Dot Projects de Caravaning Design Award. Uit 88 inzendingen wonnen 4 producten in verschillende categorieën de `Design Award ­ Best Practice', waaronder het product `Multi-Talent-Trailer' van de jubilerende vouwwagenfabrikant Holtkamper, die dit jaar 80 jaar bestaat.

Info Red Dot Projects: http://en.red-dot.org/2689.html Info Caravaning Design Award: www.caravaning-award.com Info 47ste internationale Caravan Salon: www.caravan-salon.de

Holtkamper exporteert het oer-Nederlandse kampeergevoel graag over de hele wereld. "Kamperen zit in ieder mens, wereldwijd. Het zit in het aard van het beestje om altijd een thuisbasis te hebben, waar je ook bent. Een hotel of pension kan je nooit dat thuisgevoel geven, wat een kampeerproduct wel kan. En dat terwijl kamperen eigenlijk veel avontuurlijker is", aldus directeur Jelle Holtkamp (30). Holtkamper exporteert haar stoere kampeerproducten naar de gekste landen, wereldwijd. In Australië, Canada, IJsland, overal rijden ze rond. Meer informatie: Jelle Holtkamp 06-50507537

Geen last van laag consumentenvertrouwen.
Holtkamper merkt niks van het door het CBS gemeten lage consumentenvertrouwen; al jaren, maar ook de afgelopen maanden blijft de vraag naar tenttrailers maar groeien. Voor de consument is en blijft vakantie erg belangrijk en misschien wel topprioriteit. Exacte groeigegevens op aanvraag beschikbaar: Jelle Holtkamp 06-50507537

De Holtkamper Multi-Talent-Trailer
Vouwwagen-uitvinder Bert Holtkamp (64) ontwierp de Multi-Talent-Trailer. Bert Holtkamp: "Uitvinder klinkt altijd zo zwaar, maar het klopt, ik vind dingen uit die er nog niet zijn. De vele patenten die ik inmiddels heb geregistreerd, zijn hier de officiële bevestiging van."

De Holtkamper Multi-Talent-Trailer is een tenttrailer (vouwwagen) die je op kunt zetten binnen één minuut, zonder haringen te gebruiken. En dat terwijl de surfplanken, fietsen, duikuitrusting en kampeerkeuken gewoon vastgebonden blijven zitten op de trailer. Een ingenieus frame die naar de zijkant verreden wordt, maakt dit mogelijk. De Holtkamper Multi-Talent-Trailer is leverbaar vanaf ca. 8.000,- Meer informatie: www.holtkamper.nl/mtt of Jelle Holtkamp 06-50507537. Een (telefonisch) gesprek/interview met ontwerper Bert Holtkamp is uiteraard mogelijk.

De Jury van Red Dot Projects koos voor specifiek voor Holtkamper. De jury koos mede specifiek voor het Holtkamper product vanwege de combinatie van goed design en functionaliteit, zoals onderstaand te lezen. Da beim Caravaning die intelligente Nutzung des beschränkten Raumes ein zentraler Aspekt ist waren es immer wieder funktionale Innovationen, wie beim Holtkamper Multi-Talent-Trailer die die Jury begeisterten: "Design betrifft ja nicht nur die Oberfläche der Dinge, sondern auch Technik und Funktionalität. Die besten Objekte sind deshalb die, die funktional innovativ sind und zudem noch gut gestaltet", erklärte Prof. Werner Aisslinger. De uitreiking van de Award vindt plaats op 30 augustus a.s. in Düsseldorf tijdens de opening van de 47ste internationale Caravan Salon in Düsseldorf, Duitsland.

MANUFACTURER OF INNOVATIVE CAMPING PRODUCTS

Adresgegevens voor publicatie:
Holtkamper Tenttrailers
Groeneweg 21
3981 CK Bunnik bij Utrecht
Tel. 0591 ­ 66 89 66
mail@holtkamper.nl
www.holtkamper.nl

Noot voor de redactie:
(

Ingezonden persbericht