Senternovem



30-07-2008 | Ideas - ERC Starting Independent Researcher Grant tweede call gepubliceerd

De tweede call voor Starting Independent Researcher Grant voorstellen in het IDEAS programma van KP7(ERC-2009-StG), is gepubliceerd op 24 juli 2008.

De oproep heeft 3 sluitingsdata per wetenschapsgebied:
1. Physical Sciences and Engineering - 29 oktober 2008, (17.00 Brusselse tijd)

2. Social Sciences and Humanities - 19 november 2008 (17.00 Brusselse tijd)

3. Life Sciences - 10 december 2008 (17.00 Brusselse tijd)

Belangrijke wijzingen in deze call:
o Nieuwe eligibility criteria van Principal Investigator zijn 3 tot 8 jaar na het PhD;
o Tijdens het evaluatieproces wordt meer rekening gehouden met het stadium van de carrière van de onderzoeker en het onderzoeksteam; o Er worden strengere eisen gesteld aan het profiel van de kandidaat. Er zijn strikte richtlijnen voor "Benchmarks" (zie meer in Guide for Applicants);
o De kandidaat voor ERC Starting Grant kan om het andere jaar een voorstel indienen (met sommige uitzonderingen); o Het proces van de evaluatie: na indiening van een volledig voorstel, volgt de 2-staps evaluatie, met inbegrip van interviews in stap 2 van de evaluatie;
o Het aantal evaluatiepanels (25) is groter dan in de eerste call Starting Grant (20) (gericht met de Advanced Grant evaluatiepanels).

Over de call kunt u hier meer informatie vinden. De indiening is alleen elektronisch mogelijk met EPSS. Pre-registratie wordt geadviseerd.
Voor meer informatie of ondersteuning bij het voorbereiden van uw voorstel kunt u terecht bij Andreja Zulim of Anna Goedhart van EG-Liaison, of Eva de Bruijne van NWO.