NCRV

Babyboom Het vervolg

Intense momenten met aanstaande en nieuwbakken ouders

Donderdag 31 juli 2008

21.20 uur, Nederland 1

Extra tijdsdruk door uitzending naar Afghanistan in Babyboom Het vervolg

Diana en Jeroen zijn misschien wel het meest prominente stel uit Babyboom. Tijdens één van de laatste afleveringen van Babyboom vorig jaar kwam het verlossende telefoontje van het ziekenhuis: na jaren proberen is Diana zwanger. Ze is deze zomer uitgerekend en Babyboom Het vervolg volgt het stel tijdens de laatste weken. Deze week gaat presentatrice Caroline Tensen met Diana mee naar zwangerschapscursus.

Nathasja en Maurits proberen al bijna drie jaar lang zwanger te worden. Ze zijn begonnen met IUI behandelingen, maar zonder succes. Uit de reeks onderzoeken die daarop volgde blijkt dat Nathasja, 23 jaar, vervroegd in de overgang is. Omdat hier niets aan te doen is, zitten ze nu in een versneld IVF traject. Vorig jaar haalden Nathasja en Maurits landelijk nieuws omdat tijdens hun tweede IUI behandeling het sperma mogelijk verwisseld was. Deze week krijgen Nathasja en Maurits te horen of een terugplaatsing van een embryo mogelijk is. Caroline Tensen gaat bij ze op bezoek om te horen hoe het ze vergaat.

Vorig jaar zijn Shirley en Marco begonnen met IVF behandelingen. Marco is toen gestopt met roken en minder koffie gaan drinken waardoor de kwaliteit van zijn zaad aantoonbaar is verbeterd. Shirley en Marco zijn bezig met de tweede behandeling. Een spannende tijd breekt aan. Marco wordt binnenkort voor vier maanden uitgezonden naar Afghanistan. Dit is hun laatste kans voor Marcoâs vertrek. Caroline Tensen gaat op bezoek bij het stel en praat met hen over het verloop van de behandeling.

Tom en Astrid bleken vorig jaar tijdens de eerste Babyboom-studiodag zwanger. Astrid had twee testen nodig om dit goede nieuws te geloven. Helaas eindigde deze zwangerschap in een miskraam. Afgelopen februari werd gelukkig, via een keizersnee, hun gezonde zoon Kane geboren. Hij is door een dwarsligging een beetje scheefgegroeid en is daarom onder behandeling bij de fysio. Babyboom Het vervolg is erbij als de fysiotherapeut bij Kane langs komt.