Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Ede, 23 juli 2008

War Child Ballonnendag op Nederlandse recreatiebedrijven

"Peace is in the air" voor kinderen in Israël en de Palestijnse gebieden

Donderdag 31 juli 2008 organiseert de officiële website van de Nederlandse recreatiesector Footzy.nl de 7e Nationale Ballonnendag voor War Child Nederland. Bij 126 campings, bungalowparken, attractieparken en zwembaden zullen ruim 45.000 oranje ballonnen worden opgelaten voor kinderen in Israël en de bezette Palestijnse gebieden die moeten opgroeien in een omgeving van haat en geweld.

Kinderen helpen kinderen
Met de ballonnendag willen de recreatiebedrijven bereiken dat de vele kinderen die in Nederland vakantie vieren en plezier hebben, ook iets doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben. Het is de 7e keer dat de Nederlandse recreatiesector deze ballonnendag organiseert. In totaal is er in de afgelopen jaren ruim ¤500.000,- ingezameld. Daarmee is dit evenement voor War Child een van de grootste inzamelingsacties die door een externe partij wordt georganiseerd.

Israël en Palestijnse gebieden
Elk jaar wordt in overleg met het War Child team een ander conflictgebied gekozen. Dit jaar komt de opbrengst van de Ballonnendag ten goede aan de projecten van War Child in Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Niet alleen door de Nederlandse vakantiegangers worden op 31 juli dit jaar ballonnen opgelaten, maar ook door de kinderen in de bezette Palestijnse gebieden zelf. 'Het oplaten van de ballonnen betekent voor de kinderen in onze projecten veel meer dan slechts een leuke activiteit. De ballon staat symbool voor hun wens voor vrijheid. Het is hun wens om in een fijne en veilige omgeving op te groeien, om te kunnen gaan en staan waar ze willen en niet opgesloten te zitten achter de muur', vertelt Andres Gonzalez - War Child vertegenwoordiger Midden-Oosten.

Meedoen?
Footzy en War Child roepen iedereen op mee te doen met de Ballonnendag. Op www.ballonnendag.nl is een overzicht te vinden van alle recreatiebedrijven waar je voor één euro een ballon voor War Child kan kopen. Doordat hoofdsponsor RWE en diverse co-sponsoren alle vaste kosten voor hun rekening nemen, gaat voor de opbrengst volledig naar War Child. De ballonnen zijn volledig biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor natuur en milieu. Iedereen die een ballon voor War Child heeft opgelaten, maakt kans op mooie prijzen. De deelnemers kunnen na 11 augustus op www.ballonnendag.nl nagaan waar hun ballon terechtgekomen is.


---

Noot voor de redactie,