Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SCIENCE CENTER NEMO -- 23 juli 2008

Vrij entree voor vrolijk vermommingen bij NEMO

In een streepjespak ben je een bankier en in een streepjestrui een gevangene. Heb je een anker op je arm dan ben je een zeeman en met een witte jas aan een chirurg. Heb je een pet op ben je luitenant, draag je een hoed met veren een heuse koningin. Draag je een sluier dan kom je uit een ver land en met een bivakmuts op je hoofd ben je een boef. Maar hoe je er ook uit ziet, met een mooie vermomming mag je op donderdag 31 juli gratis naar binnen bij NEMO.

Zomertentoonstelling Wie ben ik?
Kleren maken de mens. Maar er zijn nog veel meer zaken die bepalen wat onze identiteit is. Deze en andere zaken komen ruimschoots aan bod in NEMO's Wie ben ik? De zomertentoonstelling laat de bezoeker nadenken hoe zijn eigen identiteit wordt bepaald en hoe hij wordt herkend. Zijn het lichamelijke kenmerken; het gezicht, de kleur van het haar en ogen of het geluid van de stem? Zijn het keuzes en gedragingen; kleding, haardracht of de websites die op het Internet worden bezocht? Is iemand zijn naam, zijn sofinummer, zijn paspoort? Of bepaalt uiteindelijk je omgeving wie je echt bent? In de tentoonstelling Wie ben ik? neemt de bezoeker zichzelf onder de loep en legt zijn identiteit vast in een persoonlijk dossier.

Wedstrijd foto vermomming
Bezoekers die zich vermomd op 31 juli op de foto laten zetten maken kans een leuke prijs. Om 15.00 uur wordt er aan de bezoeker met de beste vermomming een jaarabonnement van NEMO uitgereikt. Voor kinderen die thuis hun verkleedkleren niet konden vinden, heeft NEMO schmink en een verkleedkist klaar staan.

Over science center NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na een dagje NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, hoe je mobieltje werkt en nog veel meer. Openingstijden zomertentoonstelling: 26 juni t/m 31 augustus 2008 van 10.00 -- 17.00 uur. Reguliere entreeprijs is voor iedereen van 4 jaar en ouder ¤ 11,50. Op 31 juli krijgen vermomde bezoekers gratis entree. Science center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl.

Fotobijschrift:
Met een vrolijke vermomming mag je op 31 juli gratis naar binnen bij NEMO. Ra ra wie zijn wij?

--- einde persbericht ---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht