Gemeente Alkmaar



30 juli 2008

Kaasdragers zwaaien wandelaars Westfriese Omringdijk uit

Op donderdag 31 juli zwaaien Alkmaarse kaasdragers de wandelaars uit die de Westfriese Omringdijk lopen. De 126 kilometer lange Omringdijk, die onder meer door Alkmaar loopt, viert dit jaar zijn 25-e 'verjaardag' als provinciaal monument met een wandeling in twaalf etappes.

De Westfriese Omringdijk, die al vanaf het jaar 1250 West-Friesland omsluit, werd 25 jaar geleden aangewezen als provinciaal monument. Om dit jubileum te vieren lopen zo'n 200 wandelaars in twaalf etappes de 126 kilometer lange route over de dijk. Het traject van de Omringdijk door Alkmaar volgt de Kraspolderdijk, de Oude Schermerweg, het Oudorperdijkje, de Randersdijk, de Frieseweg, de Rekerdijk en de Oude Kanaaldijk. Woensdagmiddag arriveren de wandelaars aan het eind van de 9e etappe bij korenmolen 't Roode Hert aan de Frieseweg. Dit is donderdag tevens de startplaats van de de 10e etappe.

De wandeling over de Omringdijk is een initiatief van de redactie van het Noordhollands Dagblad. De dagelijkse publicaties in het dagblad met een serie verhalen over de dijk en verslagen van de wandelingen roepen veel enthousiaste reacties op bij de lezers. Ook ontmoeten de wandelaars veel enthousiasme onderweg tijdens hun tocht. Zaterdag eindigt de wandeling in Kolhorn, waar ook een eindfeest wordt gehouden in restaurant de Roode Leeuw.

De kaasdragers zwaaien de wandelaars uit bij het start van de 10e etappe van de wandeltocht om 11.00 u. bij korenmolen 't Roode Hert, Friesweg 102 in Alkmaar.

Voor informatie: afd. communicatie van de gemeente Alkmaar Kees Kraakman tel. 072-5489009


-----------------------


---- --