Ingezonden persbericht


Aladdin neemt Secure SafeWord over van Secure Computing

Producten aanvulling op Alladin eToken two-factor authenticatieoplossingen

IJsselstein, 31 juli 2008 â¤* Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, heeft de Secure SafeWord-productserie overgenomen van Secure Computing Corporation (Nasdaq: SCUR), een vooraanstaande leverancier van Enterprise Gateway Security-oplossingen. Met de overname is ongeveer 65 miljoen US dollar in cash gemoeid, inclusief acquisitiekosten.

Met de overname van Secure SafeWord positioneert Aladdin zich als de toonaangevende leverancier van authenticatieoplossingen. Aladdin voorziet hierdoor zijn huidige eToken-productportfolio van bijzonder innovatieve tokentechnologie en versterkt zijn aanwezigheid in de markt en in het partnerkanaal. Aladdin is van plan de wereldwijde groei van Secure SafeWord voort te zetten. Hiervoor wil het bedrijf het actieve en omvangrijke Secure SafeWord-kanaalpartnernetwerk ondersteunen en stimuleren. Secure SafeWord leverde in 2007 met 32 miljoen US dollar een aanzienlijke bijdrage aan de omzet van Secure Computing.

'Deze overname vormt een belangrijke mijlpaal voor Alladin: het zorgt voor behoorlijke winst- en groeimogelijkheden die perfect aansluiten op de zakelijke doelstellingen van Aladdin', zegt Yanki Margalit, President en CEO van Aladdin Knowledge Systems. 'Door deze overname wordt Aladdin wereldwijd marktleider in krachtige authenticatietechnologie. De integratie van Secure SafeWord-producten in de serie Aladdin eToken-oplossingen levert klanten aanzienlijke voordelen op. Zo profiteren ze van een breder aanbod van beveiligingsoplossingen.'

'We hebben verschillende potentiële kopers kritisch geëvalueerd. Aladdin kwam duidelijk als beste uit de bus. Het bedrijf is van alle gegadigden het best in staat om de overname naadloos te laten verlopen, zodat we topkwaliteit diensten en ondersteuning aan onze Secure SafeWord-klanten en -partners kunnen blijven leveren', zegt Daniel Ryan, President en CEO van Secure Computing Corporation. 'Door de verkoop van Secure SafeWord kunnen we de focus op onze kerngebieden verbeteren -- zoals het leveren van uitgebreide en geïntegreerde web-, mail- en gateway-appliances. We zijn ervan overtuigd dat het merendeel van onze klanten en kanaalpartners deze hernieuwde focus toejuicht.'

Alladin Knowledge Systems neemt ook de Secure Computing SafeWord-divisie en al haar werknemers over. Dit is inclusief de SafeWord Research & Development-afdeling en het Salesteam. Op de verkoop zijn enkele voorwaarden van toepassing, die zijn opgenomen in de overnameovereenkomst die goedgekeurd is door beide partijen. De overname is officieel per augustus of september 2008 van kracht. In navolging van een succesvolle overgang verwacht Aladdin de overname tegen het laatste kwartaal van 2008 te hebben afgerond. Naar verwachting zal de overname in het laatste kwartaal van 2009 bijdragen aan de winst per aandeel (op basis van GAAP).

Over Secure SafeWord
Secure SafeWord two-factor authenticatietechnologie beschermt belangrijke bedrijfsinformatie en -applicaties. De tokens van Secure SafeWord en de naadloze integratie met de bestaande Microsoft-infrastructuur vereenvoudigen de inzet van authenticatieoplossingen op afstand voor VPN's, Citrix-applicaties, webmail en Outlook Web Access. Met Secure SafeWord kunnen gebruikers meer applicaties inzetten en beschermen, telefoons gebruiken voor two-factor identificatie en de Total Cost of Ownership verlagen. Dit is mogelijk door tools te benutten, die de inzet van two-factor authenticatie voor gebruikers en beheerders vereenvoudigen.

Over Secure Computing Corporation
Secure Computing (Nasdaq: SCUR) is leverancier van Enterprise Gateway Security-oplossingen. Daarvoor levert het bedrijf producten voor de beveiliging van websites, e-mail en netwerken. Het bedrijf heeft 22.000 klanten, waaronder ruim de helft van de Fortune(TM) 50 en Fortune(TM) 500. Zij worden ondersteund door een wereldwijd netwerk van meer dan 2.000 partners. Het hoofdkantoor staat in San José, Californië (VS). Meer informatie: www.securecomputing.com.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.

Ingezonden persbericht