Ingezonden persbericht


IT Job Board.nl: 40 procent ICT-vacatures staat langer dan een halfjaar open

Bedrijfsresultaten lijden bij 30 procent van bedrijven onder tekort aan goed ICT-personeel

Amsterdam, 31 juli 2008 Het aantal ICT-vacatures dat langer dan een halfjaar onvervuld blijft, is momenteel 40 procent. Zeventien procent staat zelfs langer dan een jaar open. Dit blijkt uit onderzoek van IT Job Board bij 104 ICT managers naar de krapte op de ICT-markt.

Het onderzoek wijst verder uit dat bijna driekwart van de ondervraagden (71,2 procent) momenteel openstaande ICT-vacatures heeft. Bij 54 procent leidt het tekort tot overbelasting van de ICT-afdeling. Bijna een derde (30 procent) van de ondervraagden geeft zelfs aan dat de bedrijfsresultaten negatief worden beïnvloed door het gebrek aan goed ICT-personeel.

Met name op uitvoerend niveau blijkt er een groot tekort aan de juiste mensen (68 procent). Op strategisch en managementniveau is 26 procent van de ICT-vacatures nog onvervuld. Ruim de helft van de ondervraagden (56 procent) wijt dit tekort aan onvoldoende aanbod van gekwalificeerde kandidaten in de ICT-sector.

Over IT Job Board

IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, CSC, Dell, Getronics Pink Roccade, Meeus, DHL en Tridion.

Ingezonden persbericht