Nieuw bestuur Roparun geïnstalleerd

31/07/2008 07:00

Stichting Roparun Evenementen

Stichting Roparun Evenementen heeft een nieuw bestuur dat gisteravond in Rotterdam

aan de vrijwilligers is gepresenteerd. Met ingang van 1 augustus nemen de nieuwe bestuurders de taken over van het huidige bestuur dat na 17 jaar afscheid neemt van de organisatie van het evenement. De bestuurswisseling moet continuering van het evenement garanderen.

"We waren al enige tijd op zoek naar opvolging", aldus scheidend voorzitter Jacob Hoogenboom. "Van de nieuwe bestuurders verwachten we dat ze volgens de Roparun filosofie verder gaan met het evenement dat wij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

We blijven nog wel als bestuurders verbonden aan de Stichting Roparun Palliatieve Zorg en blijven dus nog nauw betrokken bij de Roparun", vervolgt Hoogenboom.

"Alle nieuwe bestuurders hebben al vele jaren meegedraaid met de organisatie van de Roparun", vertelt de nieuwe voorzitter Henk van der Velde. "We zullen echter nog graag een beroep doen op de kennis en kunde van de scheidende bestuurders", aldus de nieuwe voorzitter. De bestuurswisseling zou eigenlijk pas over 3 jaar plaats vinden maar is versneld. Van der Velde legt uit: "Door richtlijnen van het CBF-Keurmerk is de bestuurswisseling een stuk sneller gegaan dan voorzien, maar we zijn enorm enthousiast en gaan ons volledig inzetten voor de organisatie van de Roparun 2009. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we deze enorme klus kunnen klaren", besluit Van der Velde.

De Roparun organisatie bestaat uit twee stichtingen, Roparun Evenementen en Roparun Palliatieve Zorg. Roparun Evenementen organiseert de non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, Palliatieve Zorg beheert het opgehaalde geld en selecteert de doelen.

De Roparun is een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor palliatieve zorg ten behoeve van kankerpatiënten.

De Roparun van 2008 heeft ruim 4,3 miljoen euro opgebracht. De Roparun heeft in 17 jaar bijna 30 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten. De Roparun van 2009 zal starten op 30 mei in Parijs. De finish is op 1 juni in Rotterdam.





http://www.roparun.nl/

http://www.roparun.nl