Feyenoord viert 100-jarig bestaan bij 100e Les Misérables

31/07/2008 08:06

Joop van den Ende Theaterproducties

Ter gelegenheid van de 100e voorstelling van Les Misérables en het 100-jarig bestaan van Feyenoord ontmoette de cast van Les Misérables gisteravond de eerste selectie van Feyenoord. De voetballers, onder wie Giovanni van Bronckhorst, Denny Landzaat en Henk Timmer woonden de voorstelling bij en begroetten na afloop de cast van Les Misérables onder wie René van Kooten, Carlo Boszhard en Nurlaila Karim. Les Misérables is winnaar van vier Musical Awards en is exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Voor hoofdrolspeler René van Kooten, Feyenoord-aanhanger in hart en nieren, ging hiermee een wens in vervulling. Van Kooten: 'Tien jaar lang heb ik alle thuiswedstrijden van Feyenoord gezien. Ik vind het geweldig dat ze nu een keer naar mij komen kijken!'. Feyenoord-speler Giovanni van Bronkhorst over Les Misérables: 'In zo'n voorstelling spelen is een vak apart en zeker ook topsport. Het is heel leuk om te zien hoe hard er gewerkt wordt om zoiets moois neer te zetten.'

Les Misérables vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar gevangen heeft gezeten voor het stelen van een brood. Hij ontsnapt tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating en kiest het rechte pad; hij schopt het tot burgemeester en voedt het weesmeisje Cosette op. Maar zijn verleden in de persoon van politieman Javert achtervolgt hem. Valjean wil kosten wat het kost Cosette en haar geliefde Marius een mooi bestaan geven. Het aangrijpende verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.

Les Misérables is exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en www.musicals.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl