Groep Colruyt

30/07/2008

Bio-Planet opent vijfde supermarkt in Mechelen
Tweede nieuwe biosupermarkt van de Groep Colruyt in 2008

Vandaag opent de Groep Colruyt zijn vijfde Bio-Planet winkel, in Mechelen. Bio-Planet is een uniek supermarktconcept met een ruim aanbod biologische en ecologische producten. Bio doet het goed in ons land. Biosupermarkt Bio-Planet boekte vorig jaar een omzetstijging van 14 procent.

Na de winkels in Kortrijk (2001), Gent (2002) en Dilbeek (2005) ging in februari van dit jaar Bio-Planet Turnhout open. Nauwelijks vijf maanden later krijgt Mechelen zijn eigen biosupermarkt. De 750 m² grote winkel is gevestigd op de Battelsesteenweg, net buiten het stadscentrum. Er gaan 13 enthousiaste medewerkers aan de slag, met de nodige kennis van zaken.

Philip Sterck, verantwoordelijke Bio-Planet: "De gestage groei van Bio-Planet wijst erop dat er in ons land een markt is voor biologische voedingsmiddelen en ecologische non-food-producten. 70 procent van de Belgische huishoudens is geïnteresseerd in bio en koopt af en toe biologische producten. Het is vooral bij deze groep dat het supermarktconcept aanslaat."

Milieuvriendelijk op alle vlakken
Centraal bij Bio-Planet staat het respect voor het leefmilieu. Overal waar het praktisch en economisch mogelijk is, wordt gekozen voor de meest milieuvriendelijke oplossing. Zo is de werkkledij van de medewerkers gemaakt van biokatoen en wordt voor de winkelinrichting milieuvriendelijke verf gebruikt. In Mechelen gaat Bio-Planet nog een stapje verder: de façade en de tuinmuren van de nieuwe winkel werden opgetrokken uit gerecupereerde stenen van het magazijn dat voordien op dezelfde plek stond. De inkomhal is gepleisterd met 100 % natuurlijke traskalkpleister (fijngemalen vulkanisch gesteente).

De keuze voor de locatie van de nieuwe Bio-Planet-winkel viel niet toevallig op Mechelen. Uit marktonderzoek blijkt dat bio leeft in die regio. Mechelen is een relatief grote stad met een jonge, vooruitstrevende bevolking die in vergelijking met andere regio's veel bioproducten koopt.

Over Bio-Planet
Bio-Planet is een uniek supermarktconcept met een aanbod van meer dan 8.500 uitsluitend biologische voedingsmiddelen en ecologische niet-voedingsproducten. Klanten vinden er alles wat ze in een andere supermarkt vinden, maar dan gegarandeerd biologisch. Naast de vijf Bio-Planet winkels kunnen klanten hun producten ook bestellen via www.bio-planet.be en binnen de vier werkdagen afhalen in een Colruyt-winkel naar keuze.

Voor meer informatie kunt u terecht bij
Philip Sterck, verantwoordelijke Bio-Planet (02 360 10 40) of Tim De Meyer, persverantwoordelijke Groep Colruyt (02 360 10 40)