Datum: 31 juli 2008

Noordwijkerhout Hardrijder moet rijbewijs inleveren Een 43 jarige man uit Haarlem heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met zijn auto met 156 km/h. over de Provincialeweg N206 reed. Agenten waren daar donderdag 31 juli rond 01.00 uur bezig met een snelheidscontrole toen de auto in volle vaart langskwam. Terplaatse mag maar 80 km/h gereden worden. De man verklaarde dat hij haast had. Naast het inleveren van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Getuige voorkomt diefstal van een bromfiets Een getuige heeft woensdagavond 30 juli een diefstal van een bromfiets voorkomen. Rond 21.00 uur zag hij vier jongens op de Paramaribostraat bezig om een slot van een bromfiets open te breken. Hij belde onmiddellijk 112. De politie was snel terplaatse. De jongens schrokken, lieten de bromfiets vallen en probeerden weg te komen. Helaas voor hen was er geen ontkomen aan en werden ze ingerekend. Het gaat hier om een 16 jarige jongen uit Rijnsburg en drie jongens uit Leiden van 17, 18 en 21 jaar. De verdachten zitten voor het onderzoek vast. De bromfiets is in beslag genomen. De politie weet nog niet van wie de zwarte bromfiets is.

Moordrecht Vernielingen op bouwterrein Op een bouwterrein aan de Sportlaan zijn vermoedelijk zondagavond 20 juli vernielingen gepleegd. Van zes van de in aanbouw zijnde woningen waren de zijmuren omver getrapt en van één woning ook de achtermuur. Verder waren er vernielingen aan een motorblok van een vorkheftruck. Het bouwbedrijf uit Den Bosch deed aangifte. Het onderzoek door de politie heeft tot dusverre opgeleverd dat het gaat om een groep van vijf of zes jongeren die daar die avond rond 21.00 uur huis hielden. De politie is nog niet achter de identiteit van deze jongeren en hoopt nu dat er mensen zijn die die avond daar of in de omgeving van het bouwterrein jongens hebben gezien en daarover iets aan de politie willen vertellen. De politie vraagt hen contact op te nemen met de politie in Moordrecht via 0900-8844 of met de wijkagent Co van den Berg. Dit kan ook tijdens zijn spreekuur die iedere dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur is in het gemeentehuis van Moordrecht.

------------------------------------------ einde berichten ---------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --