Ingezonden persbericht


SV 2008, nr 86 inzake wateroverlast Wijk Achter het Spoor

2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN

86 Vraag van dhr. drs. C.J.Verhoef (ingekomen 29 juli 2008)

Geacht college,
De afgelopen dagen was het slecht weer. Op een aantal plaatsen heeft zich wateroverlast voorgedaan. Zo ook in de wijk Achter het Spoor in Vleuten.

Deze plaats blijkt echter veel gevoeliger voor wateroverlast te zijn dan andere plaatsen. Reden is dat de nieuwbouw wijk Vleuterweide die daar om heen is komen te liggen hoger gesitueerd is. Water heeft als het niet via de afvoerkolken wordt opgenomen de tendens het laagste punt op te zoeken. En dat is in dit geval deze kleine wijk. Mensen hebben in de schuren en tuinen water- en blubberoverlast. Hetgeen regelmatig terugkeert.

Mogelijk ligt de oorzaak in het feit dat er bij de bouw van Vleuterweide geen of onvoldoende rekening is gehouden met deze tendens. Voor Burger en Gemeenschap is het feit dat het regelmatig terugkeert niet acceptabel.

Op grond van het volgende hebben wij de volgende vragen:
1. Bent u op de hoogte van het regelmatig bij slechtweer terugkerende wateroverlast in de wijk Achter het Spoor?
2. Is er bij de aanleg van de wijk Vleuterweide op de scheidingslijn met de wijk Achter het Spoor rekening gehouden met het plaatsen van voldoende kolken voor de opvang van het water komend van Vleuterweide?
3. Welke maatregelen bent u of is de GEM (de BV Vleuterweide) voornemens te nemen om structureel dit probleem op te lossen?
4. Kunt u aangeven waar de burgers de schade kunnen claimen?


---- --