Ingezonden persbericht


31 juni 2008

Beste redactie,

Hierbij vindt u de resultaten van BT Group over het eerste kwartaal van het financiële jaar 2008/2009 dat eindigde op 30 juni 2008.

BT Global Services, waar BT Benelux onderdeel van uitmaakt, laat een sterke omzet- en solide EBITDA groei zien. Tevens zijn dit kwartaal belangrijke contracten ondertekend; een vijfjarig contract van USD 650 miljoen met Procter & Gamble en een zevenjarig contract met Nationwide Building Society van GBP 160 miljoen. Buiten het Verenigd Koninkrijk sloot BT Global Services contracten met 124 nieuwe klanten.

In de Benelux zijn in het eerste kwartaal onder andere contracten gesloten met Premium XS BV (contact centre services), Euroclear (driejarig, managed security contract) en Roadrunner Records (driejarig contract ter waarde van EUR 2,8 miljoen). Roadrunner Records heeft BT als IT-dienstverlener geselecteerd, waarbij BT zich zal gaan bezighouden met het WAN (Wide Area Network), uitbreiding van bestaande datacenter diensten en de implementatie van nieuwe back-office diensten. Ook wordt een roadmap ontwikkeld voor de ontwikkeling van een mediaplatform dat Roadrunner Records in staat zal stellen blijvend te concurreren in de muziekindustrie.

BT Global Services hoogtepunten van het eerste kwartaal:
* De omzet van het eerste kwartaal steeg met 13 % tot GBP 2.052 miljoen - het beste kwartaal van de afgelopen 2 jaar. Buiten het Verenigd Koninkrijk is de omzet gestegen met 33 %.
* De omzet uit MPLS activiteiten steeg met 36 % tot GBP 247 miljoen. Dit is een groei in dubbele cijfers, in zowel het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.
* Meer dan 55 % van de omzet van de top 100 klanten is afkomstig van outsourcing diensten, 19% is afkomstig van managed & professional services diensten, 24% van connectiviteitsdiensten en transport.
* De EBITDA is gestegen van GBP 178 miljoen tot GBP 195 miljoen, dit is een groei van 10 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
* In het eerste kwartaal zijn er voor GBP 1,9 miljard aan contracten afgesloten, verspreid over verschillende regio's en sectoren. In dit kwartaal is voor GBP 1,2 miljard aan contracten voor netwerkgebaseerde IT-diensten afgesloten. Dit is een stijging van 34 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
* Buiten het Verenigd Koninkrijk sloot BT Global Services contracten met 124 nieuwe klanten, waaronder een vijfjarig contract met Procter & Gamble voor WAN- en LAN-management en een zevenjarig outsourcing contract met Nationwide Building Society.
* De omzet in Europa is gegroeid met 31 %, waarvan 24 % organische groei. Dit is 31 % van de totale omzet van BT Global Services.
* Tevens heeft BT een top notering ontvangen in Gartner's European Managed Security Services MarketScope.

De volledige resultaten en het commentaar van Ian Livingston vindt u via: http://www.btplc.com/News/Articles/Showarticle.cfm?ArticleID=f8d20ceb-9f66-480c-8393-289550000b4b.

# # # #

Perscontact:

BT

Dennis Doodeman

PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux

Tel: 088-212 51 94

Mailto: dennis.doodeman@bt.com

Edelman

Ellen Bruens

Tel: 020 30 10 980

Mailto: ellen.bruens@edelman.com