Ingezonden persbericht


Persbericht

LogMeIn lanceert Mobiele Plug-in voor Linux

Nieuwe functionaliteit voor LogMeIn Free en LogMeIn Pro biedt Remote Access mogelijkheden voor gebruikers Nokia Tablet N800 en N810

Amsterdam / Woburn, Mass. - 30 juli 2008 - LogMeIn heeft een nieuwe 'plug-in' beschikbaar voor de op Linux-gebaseerde Nokia N800 en N810. Gebruikers van deze Nokia's kunnen daarmee op afstand toegang tot en controle over hun Windows-pc's of Macs hebben met behulp van LogMeIn Free of LogMeIn Pro.

De nieuwe plug-in is de eerste stap van LogMeIn in de richting van werken via alle Linux-gebaseerde netbooks, tablets en Mobile Internet Devices. LogMeIn kan nu al worden gebruikt op Windows- en Windows CE-gebaseerde apparaten met internetmogelijkheden.

"Terwijl de ontwikkeling voor specifieke internetapparatuur doorgaat, schermen groter worden en de verbindingen sneller, wordt de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot de "echte" computers een zogenaamde 'killer app'", stelt Marton Anka, CTO van LogMeIn, Inc. "Wij zijn er van overtuigd dat kleine draagbare apparaten - variërend van mobiele telefoons (https://secure.logmeinrescue.com/GSM/Home.aspx) tot en met subnotebooks - in toenemende mate zullen worden gebruikt om de productiviteit van geavanceerde apparaten te verhogen. Door via deze apparaten host-computers te bereiken, worden ze zelfs nog nuttiger. De mobiele apparaten beschikken niet over de kracht van een desktop computer, maar via toegang op afstand hoeft de gebruiker van een mobiele telefoon niet te worden beperkt door een trage CPU of een gebrek aan opslag."

De plug-in is nu beschikbaar op de LogMeIn Labs pagina (https://secure.logmein.com/labs.asp).

LogMeIn Free is een gratis dienst die snelle, veilige en eenvoudige toegang op afstand biedt tot een computer van bijna elke 'web-enabled' PC of Pocket PC met een snelle internetverbinding. Gebruikers krijgen 'on-demand' toegang tot hun werk- en thuiscomputers - kunnen desktops, bestanden en netwerkomgeving bekijken - ongeacht waar ze zijn. Veel gebruikers wereldwijd maken gebruik van LogMeIn Free; zowel voor professioneel als persoonlijk computerbeheer op afstand.

LogMeIn Pro biedt mobiele professionals dezelfde snelle, veilige en eenvoudige toegang op afstand tot hun bedrijfs- of thuiscomputers als LogMeIn Free, maar met de toegevoegde productiviteitsvoordelen als slepen en neerzetten van bestanden, extern geluid, remote printing, grote bestanden delen en mini meeting. LogMeIn gebruikt 'state-of-the-art'-beveiliging met 128-tot-256 bit SSL-encryptie om onbevoegde toegang te verhinderen.

Over LogMeIn, Inc.
LogMeIn is een toonaangevende leverancier van on-demand remote connectivity-oplossingen voor het MKB, IT-dienstverleners en consumenten. LogMeIn-producten worden 'on-demand' aangeboden en zijn toegankelijk via een webbrowser. De LogMeIn reeks bestaat uit LogMeIn Free®, LogMeIn Pro®, LogMeIn Ignition®, LogMeIn Rescue®, LogMeIn IT Reach®, LogMeIn Backup®, RemotelyAnywhere®, LogMeIn Hamachi(TM) en LogMeIn Scout™. LogMeIn is gevestigd in Woburn, MA (USA) en heeft Europese vestigingen in Amsterdam en Boedapest. http://www.LogMeIn.nl.


---

Voor redactionele informatie, fotografie, of testmogelijkheden: Influx PR, Jakob Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: Jakob@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com