Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 31 juli 2008

Nuon, Electrawinds en C-Power Holdco slaan handen ineen

Samenwerking voor grootste windpark voor Belgische kust

Nuon werkt samen met Electrawinds en C-Power Holdco om het grootste windpark voor de Belgische kust te kunnen realiseren. Nuon en haar partners hebben onder de naam Seal een aanvraag ingediend voor de locatie Noordhinder, zo'n 45 km van de kust. Deze concessieaanvraag is gisteren gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

De CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) heeft de concessieaanvraag op 30 juli ontvankelijk verklaard. Daarmee zijn Nuon, Electrawinds en C-Power Holdco in de race voor de definitieve toekenning van de concessie, waarna de bouw kan beginnen. Door de afstand van 45 km tot de kust zal het windpark vanaf land niet zichtbaar zijn. Van alle in de Belgische Noordzee geplande windparken ligt deze het verst uit kust.

België heeft de doelstelling om 13 procent van haar energie duurzaam op te wekken in 2020. Momenteel bedraagt het aandeel van duurzame opwekking 2,2 procent (1.600 GWh/jr). Windenergie draagt bij aan het verwezenlijken van deze doelstelling.

Nuon en haar partners werken in een handelsvennootschap met de naam Seal. De partijen hebben de krachten gebundeld. Zo kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de expertise van elke partner.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden. Nuon heeft met ingang van 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Vanaf die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiële holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur.

Over Electrawinds
Electrawinds is in België de grootste private speler voor hernieuwbare energie en heeft een ruime ervaring met het bouwen van windturbineparken in binnen- en buitenland. Naast windenergie ontwikkelt, bouwt en exploiteert Electrawinds ook een zonnepanelenpark en energiecentrales voor biomassa-afval. Met Seal wil Electrawinds z'n positie versterken als ontwikkelaar van hernieuwbare energie via windturbines op zee. Electrawinds kreeg -samen met nog 3 andere partners- al een concessie toegewezen voor het windpark Eldepasco op de Bank Zonder Naam.

Over C-Power Holdco
C-Power Holdco is een vennootschap die de belangen van een aantal partners groepeert die ook participeren in het C-Power project op de Thorntonbank. Het C-Power project is het eerste windenergiepark dat voor de Belgische kust gerealiseerd wordt.