Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pink Lady Cab geen discriminatie.

Vandaag heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) uitspraak gedaan in de zaak tegen Pink Lady Cab uit Tilburg. De uitkomst is ten gunste van het Tilburgse taxibedrijf Stationtaxi B.V. die met de Pink Lady Cab een unieke service biedt: een taxi voor en door vrouwen. Stichting Radar had de zaak ter beoordeling aangeboden bij de CGB.

Op 13 mei jl. diende de zaak bij de CGB in Utrecht alwaar beide partijen hun verweer konden doen. Stichting Radar is van mening dat de Pink Lady Cab in strijd is met de gelijkebehandelingswet omdat zij klanten van het mannelijke geslacht zouden weigeren en omdat mannen niet zouden kunnen werken bij Pink Lady Cab.

De Commissie liet de betrokkenen vanmorgen weten dat het verzoek tot oordeel definitief is afgewezen. Stichting Radar heeft volgens de CGB geen concrete klachten waarop deze zaak gebaseerd is. Volgens de wet is dit wel verplicht alvorens de Commissie een oordeel kan geven. Verder stelt de Commissie dat de wijze waarop Stationtaxi de vrouwentaxi aanbiedt dermate weinig nadelen teweeg brengt voor mannen, dat een oordeel niet op zijn plek is. Aangezien het moederbedrijf personeel aanneemt van zowel het mannelijke als vrouwelijke geslacht is ook hier geen sprake van discriminatie.

"Ik heb de uitslag altijd met vertrouwen tegemoet gezien" zegt Schollen, "ik kon me niet voorstellen dat een unieke service als deze, waar we juist naar de wensen van onze klanten luisteren, kan lijden tot een veroordeling tot discriminatie". Schollen zal met deze positieve uitslag het idee van de vrouwentaxi gaan uitbreiden. "Ik heb grootse plannen voor de franchiseformule van Pink Lady Cab. In mijn beleving zou er in iedere stad een vrouwentaxi moeten komen. Daar ga ik dan ook druk mee aan de slag!" aldus Schollen.

Stationtaxi B.V. / Pink Lady Cab®
Molenstraat 18a
5014 ND Tilburg
013-5420800
013-5440440

Voor andere informatie:

Tanja Schollen
06-52070042


---- --