Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 31 juli 2008

HISWA en Weekendjeweg.nl samen in bootverhuur

HISWA Vereniging en Weekendjeweg.nl gaan samenwerken op het gebied van bootverhuur. Met de koppeling van de HISWA-portal vakantievaren aan de website www.weekendjeweg.nl, is de samenwerking een feit. De bootverhuurders die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging trekken met deze overeenkomst nieuwe klantgroepen aan en Weekendjeweg.nl breidt haar vakantieaanbod uit.

Jan Ybema, regiomanager Noord van HISWA Vereniging. "De afgelopen twee jaar hebben we met het vakantievarenprogramma, voor de bootverhuurders aangesloten bij HISWA Vereniging, een nieuwe webwinkel ontwikkeld voor het huren van een boot op internet. Het online boeken en het creëren van beleving staan daarin centraal. Om nog meer bekendheid te geven aan het varen met een huurboot heeft HISWA Vereniging de samenwerking gezocht met Weekendjeweg.nl. Door de verhuurschepen van groot tot klein op deze website te plaatsen brengen we mensen op nieuwe ideeën. Als je aan de waterkant staat heb je vaak niet in de gaten dat veel van deze prachtige schepen zijn gehuurd. In 99% van de gevallen heb je niet eens een vaarbewijs nodig. Heb je weinig tot geen vaarervaring dan staan de bij HISWA Vereniging aangesloten bootverhuurders garant voor een goede instructie of ze regelen een spoedcursus varen. Juist door plezierjachten te plaatsen op Weekendjeweg.nl ontstaat een prachtig voorbeeld van kruisbestuiving. Weekendjeweg.nl biedt klanten een overzicht van verschillende vormen van vakantiebesteding, zoals hotels en vakantiewoningen. Met het tonen van vaarvakanties wordt een nieuwe vakantiebesteding aan Weekendjeweg.nl toegevoegd."

Ed Trentelman, commercieel directeur van Weekendjeweg.nl, ziet goede kansen voor de HISWA- bootverhuurders op zijn site. "We hebben vele jaren ervaring met hotels en vakantiewoningen. Bootverhuur is een prachtig aanvullend product. Door de koppeling met de bootverhuurders hebben we de beschikking over een gevarieerde vloot die we de komende periode verder gaan uitbreiden. Wil je bijvoorbeeld een weekendje met een sloep of zeilboot op pad dan kan dit, maar ook een luxe motorkruiser of platbodem is mogelijk. Het is aan ons de taak om mensen op leuke vakantie-ideeën te brengen en bootverhuur past hier uitstekend in. Varen met je huurboot door rustige natuur of aanmeren in een historische binnenstad is iets onbeschrijfelijk moois. Dat moet je gewoon een keer hebben gedaan." Weekendjeweg.nl bestaat sinds 1999 en is marktleider in Nederland op het gebied van korte vakanties.

Noot aan de redactie,