Maver, Kober en Nationaal Fonds Kinderhulp starten samenwerking


Organisaties brengen samen een beetje gewoon geluk

BREDA, 20080729 -- MaVer Holding, Kober groep en Nationaal Fonds Kinderhulp brengen samen "een beetje gewoon geluk!" MaVer Holding, exploitant van het toekomstige evenementencomplex op Park de Bavelse Berg in Breda en Kober groep, een maatschappelijk georiënteerde onderneming voor professionele kinderopvang en peuterspeelzaalwerk voor kinderen van 0 tot 13 jaar in West-Brabant hebben zich samen verbonden aan het Nationaal Fonds Kinderhulp. Onder het toeziend oog van Tweede Kamerlid en Kinderhulp-ambassadrice Laetitia Griffith is een intentieverklaring voor sponsoring van 30.000 kinderen getekend. Dit moet het begin worden van een intensieve samenwerking.

Het evenementencomplex op de Bavelse Berg, dat volgens planning in 2010 haar deuren opent, biedt vele faciliteiten zoals onder andere camping-/overnachtingsmogelijkheden, een evenementenhal van 8.000 m2 en een buitenterrein van 35 hectare. Kober groep is samen met MaVer de mogelijkheden aan het onderzoeken om een kindercentrum met verschillende kinderopvang diensten en een Kids Palace op het evenementencomplex te realiseren.

"Dit biedt veel mogelijkheden om een groot aantal kinderen die het minder hebben getroffen een leuk dagje uit of een korte vakantie aan te bieden", aldus MaVer directeur Henry Martens. MaVer en Kober groep spelen hiermee perfect in op de missie van Nationaal Fonds Kinderhulp: kinderen uit bijzondere, moeilijke thuissituaties een beetje gewoon geluk geven. Naast het aanbieden van activiteiten aan kinderen uit de jeugdzorg willen zowel MaVer, Kober groep als Kinderhulp deze samenwerking ook benutten om bij te dragen aan fondsenwerving en de bekendheid van Kinderhulp.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat in 2010 haar 50 jarig jubileum viert, komt op voor kinderen die te maken krijgen met Jeugdzorg. Dit kan zijn omdat zij zelf bijvoorbeeld ernstige gedragsproblemen hebben of omdat er sprake is van een verstoorde thuissituatie. Ze krijgen dan (tijdelijke) hulp via Bureau Jeugdzorg of worden in een pleeggezin of tehuis geplaatst. Het gaat totaal om maar liefst 250.000 kinderen in Nederland. Kinderhulp zet zich in voor deze kinderen, bijvoorbeeld in de vorm van een bijdrage voor een weekje kamperen, de contributie van een sportclub of een presentje met Sinterklaas. Zaken die het leven "kleur geven" en voor veel Nederlandse kinderen vanzelfsprekend zijn, maar waarvoor in de jeugdzorg onvoldoende geld beschikbaar is.

Laetitia Griffith is enthousiast over de overeenkomst met MaVer en Kober groep. "Het is mooi om te zien dat organisaties als MaVer en Kober groep haar maatschappelijke betrokkenheid tonen en iets willen betekenen voor de kinderen uit de jeugdzorg."





Ingezonden persbericht