Het Bureau Discriminatiezaken Amersfoort lanceert tijdens de Gay pride


AMERSFOORT, 20080730 -- Niets aan de hand in Amersfoort? Bij het Bureau Discriminatiezaken Amersfoort (BDA) krijgen wij per jaar circa 10 meldingen binnen van mensen die zich beledigd, buitengesloten of gediscrimineerd voelen waarbij hun seksuele geaardheid een rol speelde. Dit kan geen compleet beeld zijn van de werkelijkheid. Om een beter beeld te krijgen start het BDA met het Pink Panel. Dit digitale onderzoekspanel voor homo- bi- en transseksuelen wordt voor het eerst gelanceerd tijdens de Gay Pride Amersfoort.

Wat is het idee

Het Bureau Discriminatiezaken Amersfoort doet onderzoek naar discriminatie op verschillende gronden. Denk aan leeftijdsdiscriminatie, discriminatie op herkomst of seksuele geaardheid. We zijn daarom, onder andere gestart met het opzetten van een digitaal onderzoekspanel voor homo- bi- en transseksuelen, het PINK panel.

We zoeken deelnemers

Op dit moment is het PINK panel Amersfoort opzoek naar deelnemers. Zij informeren ons over hun eigen ervaringen met ongelijke behandeling, uitsluiting en discriminatie. Dit gaat om incidenten op het werk, op straat of bijvoorbeeld tijdens het uitgaan. Ook mensen die helemaal geen vervelende ervaringen hebben gehad, kunnen deelnemen.

Hoe werkt het

Als jij je hebt aangemeld ontvang je een paar keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek over je eigen woon-werk-leefsituatie. De vragen hebben onder andere betrekking op je veilig voelen om voor je homoseksualiteit uit te komen, zowel op straat, bij je buren als op je werk. Je ontvangt de vragenlijst per e-mail.

Wie zoeken wij

Wij zoeken homoseksuelen en biseksuelen, vanaf 16 jaar, van Nederlandse en buitenlandse afkomst, single, getrouwd, werkend of niet werkend, wonend of werkend in Amersfoort.

Vrienden en kennissen over de streep trekken

Jij hebt besloten om dit te doen omdat het belangrijk is. Wellicht kun je ook anderen in je directe omgeving overtuigen van de noodzaak om hier aan mee te werken en hen vragen zich ook op te geven voor het PINK panel. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden!

Je stem laten horen is belangrijk

Als lid van het PINK panel kun je jouw eventuele ervaringen met intolerantie, ongelijke behandeling, uitsluiting of discriminatie kenbaar maken. Ook als je hier géén ervaring mee hebt, ben je van harte welkom om je stem te laten horen.

Dank zij dit panel krijgen wij een goed beeld van de realiteit en kunnen we discriminatie en/of vooroordelen beter aanpakken. Bijvoorbeeld door de resultaten onder de aandacht te brengen bij de diverse gemeenten en de dialoog aan te gaan op scholen.

Privacy gewaarborgd

Je antwoorden worden uitsluitend gebruikt voor onderzoek. Wij verkopen niet en zenden je geen ongewenste mail of post. Jouw persoonlijke gegevens worden nooit doorgegeven aan anderen. Ook binnen onze organisatie gaan wij zeer zorgvuldig om met uw gegevens. Jouw privacy is zeer belangrijk.

Leuke activiteiten en cadeautjes

Omdat wij jouw medewerking zeer waarderen nodigen wij je af en toe uit voor een spectaculair PINK activiteit en maak je kans op een cadeaubon.

Het PINK panel





bureau discriminatiezaken Amersfoort