Internetbedrijf Four People legt 45.000,- euro neer voor domeinnaam


AMSTERDAM, 20080731 -- Het Amsterdamse internetbedrijf Four People heeft afgelopen week in het diepste geheim de domeinnaam shoppen.nl gekocht voor een bedrag van 45.000,- euro.

`De handel van domeinnamen heeft in 2008 een absolute toevlucht genomen. Het afgelopen jaar veranderde eerder ook veiling.nl voor een bedrag van 46.000,- euro van eigenaar, en de domeinnaam relatiegeschenk.nl ging voor 72.000 euro's van de hand. Een goede domeinnaam met online potentie is haar geld waard. En dat kan snel oplopen tot in de tienduizenden euro's.' aldus Eric Lang, commercieel directeur Four People.

Uit recente onderzoekscijfers van de branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat Nederlandse consumenten voor een totaalbedrag van bijna 4 miljard euro aan producten en diensten online hebben besteed. Daardoor gaan meer en meer bedrijven zich richten op de verkoop via internet om in deze roerige tijden hun online marktaandeel zeker te stellen.

Over Four People
Four People, sinds 2002 werkzaam in het online segement, is uitgegroeid tot één van de grootste performance based website publishers van Nederland. Terwijl multinationals dachten dat internet wel over zou waaien, registreerden Four People de eerste domeinnamen. Intussen zijn de domeinnamen uitgegroeid tot volwaardige bedrijven met de succesvolle spaarcommunities zinngeld.nl en surfrace.nl. Daarnaast is Four People eigenaar van Ze.nl, een website voor vrouwen die artikelen en columns met weblogs en profielen combineert en leest als een interactief magazine.
De organisatie noemt behalve haar bereik, vooral de kracht om binnen korte tijd clicks, leads en sales te genereren als haar belangrijkste unique selling point.
Meer informatie: www.fourpeople.nl





Ingezonden persbericht