Nieuwe opleiding tegen schrijnend tekort aan internet-marketeers


AMSTERDAM, 20080731 -- NEWPEOPLE biedt sinds vandaag op haar website een opleiding internet marketing aan voor ervaren marketeers onder de kop 'NewSkool'. Internet marketing heeft een trage start gehad, maar sinds 2004 zijn internet marketeers weer zeer gewild. De kennis en ervaring om deze mensen op te leiden is nog maar spaarzaam aanwezig. Diverse opleidingen geven vaak alleen inzicht in een bepaald aspect van internet zoals search engine of e-mail marketing. Marketeers opleiden om internet activiteiten aan te laten sluiten op de bedrijfsstrategie zijn zeer dun gezaaid. Hierdoor is er een grote vraag bij bedrijven naar webmarketeers, maar is er weinig aanbod.

De opleiding Internet Marketing is bedoeld voor ervaren marketeers en marketing managers, die praktisch aan de slag willen gaan met internet marketing. De opleiding is gelanceerd in antwoord op de vraag naar ervaren internet marketeers.

Het resultaat van de opleiding is dat de deelnemers een internet marketingplan hebben gemaakt voor hun bedrijf. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de belangrijkste trends en nieuwe ontwikkelingen.

De opleiding bestaat uit 5 workshops van 2 dagdelen, verspreid over 4 maanden en begint op vrijdag 12 september.

"We bieden hiermee de kans aan marketeers om na een intensieve periode van studie, echt te starten met internet marketing voor hun organisatie", vertelt Ben Holewijn, directeur NEWPEOPLE.

NEWPEOPLE lanceert de opleiding Internet Marketing met WatWerkelijkWerkt een samenwerkingsverband van Michiel van de Watering en Ewout Wolff. Beiden zijn interim marketing manager en hebben hun internet marketingervaring in de praktijk gebracht bij bedrijven als ABNAmro, KPN, Fortis, VODW en diverse startups.





Ingezonden persbericht