Gemeente Medemblik

Kamelenrace

Een kamelenrace vormt op donderdag 31 juli de spectaculaire opening van de kermis in Medemblik. De wedstrijd begint om 19.00 uur en speelt zich af tussen burgemeester en wethouders van gemeente Medemblik. Die gaan via een behendigheidsspel met elkaar de strijd aan. Het wedstrijdterrein is aan de Kaasmarkt.

Met de kamelenrace wordt verwezen naar de kermis, eveneens een reizend gezelschap. Na afloop van de wedstrijd gaat de kamelencaravaan langs de diverse attracties op de Nieuwstraat. Het publiek kan zich hierbij aansluiten. In de Nieuwstraat verzorgt het bestuur de officiële opening van de kermis. Dit jaar bestaat die uit ruim twintig attracties, waaronder een aantal nieuwe. Meest in het oog springend zijn de Booster, de grootste attractie van Nederland, en het reuzenrad.

Verloting
De organisatie rekent op veel publiek bij de kamelenrace. Onder meer vanwege de gebruikelijke verloting. In de kermiskrant, die op donderdag 24 juli huis-aan-huis in de gemeente Medemblik wordt verspreid, staat een advertentie. Lezers kunnen die invullen en vóór de kamelenrace inleveren bij de attractie `De Kamelenrace' op de kermis. Vervolgens trekt wethouder Jan Entius, na de kamelenrace, de prijswinnaars. Er zijn leuke geldprijzen en een dinerbon voor twee personen.

Kermis in de lift
De kermis is dit jaar van donderdag 31 juli tot en met maandag 4 augustus. De kermis van Medemblik speelt zich sinds mensenheugenis af in de Nieuwstraat en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. `We merken dat de kermis in de lift zit. Meer publiek en ook meer attracties. Dat is een goede zaak', stelt wethouder Jan Entius van gemeente Medemblik.

Groot vuurwerk
Vast onderdeel is ook dit jaar een groot vuurwerk op zaterdag 2 augustus. Dat begint om 22.45 uur aan de IJsselmeerkust, op de dijk achter het stadhuis.