Warchild


Ballonnendag voor War Child ' Peace is in the Air' Donderdag 31 juli organiseert Footzy.nl voor de 7e keer een Ballonnendag voor War Child. Op meer dan 125 vakantieparken in Nederland worden ballonnen voor EUR1,- verkocht en gezamenlijk om 19.00 uur opgelaten. De gehele opbrengst van de verkochte ballonnen gaat naar de War Child projecten in Israël en de bezette Palestijnse gebieden.

Dit jaar worden voor het eerst op deze dag ook ballonnen opgelaten door kinderen in het programmaland zelf. Andres Gonzalez, War Child vertegenwoordiger in het Midden Oosten: "Het oplaten van de ballonnen betekent voor kinderen in onze projecten veel meer dan slechts een leuke activiteit. De ballon staat symbool voor hun wens voor vrijheid. Het is hun droom om in een fijne en veilige omgeving op te groeien, om te kunnen gaan en staan waar ze willen en niet opgesloten te zitten achter de muur".

Het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden wordt ook wel het conflict der conflicten genoemd. De brandhaard van de wereld. De langdurigste burenruzie ooit. Tot op de dag van vandaag wordt het nieuws uit Israël en de Palestijnse gebieden gedomineerd door haat en geweld. Alle vredesverdragen ten spijt, duurt het conflict voort.

Kinderen in het conflict
Zowel Palestijnse als Israëlische kinderen hebben veel te lijden onder het conflict. Zij groeien op in een omgeving waar geweld onderdeel is van het dagelijkse leven. Zij kennen vaak niemand van 'de andere kant' en groeien op met een vijandsbeeld. Velen hebben vrienden en familie verloren. Het gebrek aan toekomstperspectief voor veel Palestijnse jongeren vergroot de aantrekkingskracht van extremistische groeperingen.

War Child ondersteunt meerdere lokale organisaties in de regio. Lees hier meer over onze projecten in Israël en de bezette Palestijnse gebieden

Wil jij ook een ballon oplaten? Kijk op www.ballonnendag.nl om te zien waar je mee kunt doen en meer informatie.