KNMI presenteert 'De Toestand van het Klimaat 2008â¤

Nieuwste feiten en inzichten klimaatverandering in Nederland

Donderdag 31 juli a.s. neemt staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat het KNMI-rapport 'De Toestand van het Klimaat 2008' in ontvangst. Dit rapport verschijnt om de vijf jaar en gaat in op de laatsteontwikkelingen in het Nederlandse klimaat en de nieuwste kennis op hetgebied van klimaatverandering.

In het rapport, dat het KNMI voor de vijfde keer maakt, staan opvallende gebeurtenissen centraal, zoals stormen, bijzonder warme periodes, dagen met overvloedige regen en droogte. De opwarming in ons land wordt in eenbreder kader geplaatst en vergeleken met de warmte in de landen om ons heen en wereldwijd. Ook wordt aandacht besteed aan de luchtkwaliteit en hetverband tussen opwarming en ozongehalte.

Vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd deze perspresentatie bij te wonen. Onderzoekers die aan het rapport hebbengewerkt, geven een korte toelichting op de resultaten. De staatssecretaris geeft een reactie op het rapport. Bovendien is er ruimgelegenheid voor vragen aan zowel de auteurs van het rapport als de staatssecretaris.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom op deze persbijeenkomstop 31 juli bij het KNMI in De Bilt. De presentatie begint om13:00 uur.

Noot voor redacties (