Gemeente Borsele

Sportbeleid

De afgelopen jaren zijn sporten en bewegen, vooral door de komst van het breedtesportproject Borsele Beweegt, nadrukkelijk op de politieke agenda gezet. Het breedtesportproject Borsele Beweegt is in 2002 van start gegaan. Dit project was erop gericht om inwoners van Borsele weer/meer aan het sporten en bewegen te krijgen en de lokale sportinfrastructuur te versterken. Om deze doelen te realiseren, zijn de afgelopen jaren tal van sportieve projecten en activiteiten georganiseerd; van sportdagen voor leerlingen van de basisschool tot een koersbaltoernooi voor senioren en van een cursus Eerste Hulp bij Sportongevallen (EHBSO) voor sportverenigingen tot een zeskamp voor jongeren.

Hoewel het breedtesportproject op 31 december 2007 is gestopt, wil de gemeente Borsele ook de komende jaren zoveel mogelijk van bovenstaande projecten en activiteiten continueren. Een deel van deze projecten en activiteiten kunnen in het kader van het nieuwe Buurt, Onderwijs, Sport (BOS)-project voortgezet worden. Dit project is op 1 januari
2008 officieel van start gegaan en is gericht op jeugd en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 19 jaar. Speerpunten van het project zijn het bestrijden van overgewicht, het stimuleren van voldoende sporten en bewegen en het bevorderen van de weerbaarheid. Ook de samenwerking met andere beleidsterreinen wordt nadrukkelijk gestimuleerd.

Daarnaast heeft de gemeente onlangs een nieuwe sportnota opgesteld. Met deze nota, die de naam âBorsele blijft bewegenâ heeft gekregen, geeft de gemeente richting aan het sportbeleid voor de komende vijf jaar (2008 t/m 2012).
De gemeente Borsele heeft onlangs een nieuwe sportnota opgesteld. Sportnota 'Borsele blijft bewegen, 2008-2012'

Bijlagen sportnota 'Borsele blijft bewegen, 2008-2012'