Gemeente Haren

Rekenkamercommissie gemeente Haren

Bijdrage onderwerpen/ideeën rekenkamercommissie

31/07/2008

De Rekenkamercommissie Haren beoordeelt de doeltreffendheid, de doelmatigheid van de voorbereiding en de uitvoering van het gemeentelijk beleid. Een tot twee keer per jaar doet de rekenkamer hiervoor een onderzoek.

Voor het onderzoeksprogramma 2008/2009 verzoeken wij u ideeën aan te dragen voor ons onderzoeksplan. U kunt aangeven welk thema u belangrijk vindt om te onderzoeken en waarom u dit thema belangrijk vindt. Vervolgens wegen wij alle thema's, inclusief onze eigen voorstellen. Deze gaan we vervolgens toetsen aan de eerder opgestelde randvoorwaarden.

Ter voorkoming van misverstanden: het is niet zo dat alles wat wordt ingebracht ook automatisch leidt tot een rekenkamercommissieonderzoek. Het eindoordeel zal daarbij liggen bij de rekenkamercommissie, waarbij ook de haalbaarheid een rol zal spelen. Ons werkplan zal wel ter informatie aan de gemeenteraad worden voorgelegd. In het Harener Weekblad wordt gepubliceerd welke onderzoeken de rekenkamercommissie heeft gedaan.

Een formulier waarop u aan kunt geven welke thema's u onderzocht wilt hebben, kunt u hiernaast downloaden. Het formulier kan tot 1 september 2008 per e-mail aangeleverd worden bij de griffie.

griffier: Paula Lambeck,
griffiemedewerker: Monica Hendriks-Boomsma