Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

WEKELIJKS BERICHT DE BAARSJES

Amsterdam, 31 juli 2008

Computers naar goede doelen
Stadsdeel De Baarsjes vervangt een deel van zijn computerpark. Het stadsdeel schenkt op initiatief van een aantal ambtenaren 55 nog goede pc's aan drie bijzondere organisaties: de Lion Heart Foundation, Stichting Weeskinderen Indonesië Naar School, en Stichting Happy Gunjur. De Lion Heart Foundation kan rekenen op 25 computers. Deze organisatie, o.a. actief in Sierra Leone, zet zich in om de medische zorg en economische ontwikkeling in ontwikkelingslanden duurzaam te verbeteren. Stichting Weeskinderen Indonesië Naar School (WINS) krijgt 10 computers; Stichting Happy Gunjur kan rekenen op 20 computers. Beide organisaties maken het mogelijk dat kinderen naar school kunnen en zo kans hebben op een betere toekomst. Portefeuillehouder: Arco Verburg.
Meer informatie: Rinze van Opstal, 06 1299 1741.

Werk aan weg in Chassébuurt
Voor het zware bouwverkeer dat bouwmaterialen gaat aanvoeren voor de bouw van woningen op het Riva-terrein is een stevig wegdek nodig. Daarom wordt het stuk van de Baarsjesweg tussen de Witte de Withstraat en de Van Speijkstraat geasfalteerd. De werkzaamheden duren van maandag 11 augustus tot vrijdag 22 augustus. Tijdens het werk blijft de Baarsjesweg toegankelijk voor verkeer; op dit stuk geldt dan wel aan beide zijden een parkeerverbod. Ook start op 11 augustus het tweede deel van de opknapbeurt van de Van Kinsbergenstraat, tussen de Van Speijkstraat en de Chasséstraat. Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden, wordt de kruising met de Chasséstraat aansluitend op het werk in dit deel van de straat gedaan. Op de rijweg en de parkeervakken komen klinkers. De stoep krijgt nieuwe tegels en er worden nieuwe (en extra) fietsrekken gesplaatst. Waternet vervangt de riolering en er wordt drainage aangelegd. Dynamicon zal lichtmasten plaatsen, Nuon gaat gasleidingen verwijderen en Waternet Drinkwater gaat aansluitingen vernieuwen. Portefeuillehouder: Ab Cherribi.
Meer informatie: Edwin Raap, 06 - 124 18 810.

Digitaal bewonerspanel: 450 leden!
Het Digitale Bewonerspanel De Baarsjes telt nu 450 leden. Zo'n zes keer per jaar wordt deze actieve groep buurtbewoners gevraagd naar hun mening over allerhande beleidsonderwerpen. De input weegt mee bij verdere plan- en besluitvorming. Ook kunnen bewoners hun ideeën kwijt om van De Baarsjes een nog leuker en levendiger stadsdeel te maken. Bewoners kunnen zich via de website www.baarsjes.nl aanmelden voor het panel. Portefeuillehouder: Arco Verburg.
Meer informatie: Sandra Hirs, 06 45048434.

Baarsjes kiest voor graffiti
Op tientallen plekken in De Baarsjes zijn deze week pieces op straat gespoten. De graffiti wordt betaald door het stadsdeel. De 'kunstwerken' hebben als onderwerp de Baarsjes Olympische Spelen. Stadsdeel De Baarsjes organiseert begin augustus zijn eigen Olympische Spelen op het Mercatorplein. Ter promotie van die Spelen heeft het stadsdeel het bedrijf GreenGraffiti benaderd. GreenGraffiti spuit schone graffiti als reclame-uiting. De reclame wordt gemaakt met een sjabloon, water en een hogedrukreiniger. De Baarsjes Olympische Spelen is een sportevenement voor alle leeftijden. Buurtgenoten strijden van 9 tot 23 augustus voor gouden plakken op onderdelen als: kanovaren, hordelopen, panna, estafette en mountainbiken. De Spelen worden geopend door bokskampioen Raymond Joval. Voor een overzicht van de Baarsjes Olympische Spelen: www.baarsjes.nl/sport. Portefeuillehouder: Arco Verburg.
Meer informatie: Ruud Sjoerdsma, 06 1714 4471.

Bekendmakingen op Overheid.nl
Als een van de eerste stadsdelen in Amsterdam, publiceert De Baarsjes de (wekelijkse) bekendmakingen nu ook op Overheid.nl. Eerder gebeurde dat ook al op http://www.baarsjes.nl/bekendmakingen. Bewoners kunnen tot op postcode-niveau kijken of er in de eigen buurt bijvoorbeeld kap- of bouwvergunningen zijn aangevraagd of verleend. Het stadsdeel publiceert de bekendmakingen ook nog op de 'ouderwetse' manier, via een wekelijkse advertentie in de lokale krant.

Zeven beelden in Slatuinen
De Slatuinen, het verborgen paradijsje middenin De Baarsjes, hebben de komende tijd een extra attractie. Kunstenaar Hélène Swierstra toont in de prachtige natuurtuin zeven van haar beelden. Zondag 3 augustus om 12 uur is de officiële opening van de beeldententoonstelling. Bij de opening zingen Mabel Neve en Sheila Wassington, begeleid op gitaar door John van der Veer. De tuin ligt tussen de woonblokken aan de Slatuinenweg, Chasséstraat, Admiraal de Ruijterweg en Jacob van Wassenaar Obdamstraat. De ingang is aan de Slatuinenweg 45. De tuin is elke donderdag van 9 tot 16 uur open, en elke eerste zondag van de maand van 13 tot 16 uur. Meer informatie: www.natuurtuin-slatuinen.nl.

Agenda

Zomerkampioenschap. Sportactiviteiten op het Mercatorplein! 16 augustus 2008, aanvang 13.00 uur.


---- --