Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

IJsselmeer voor Enkhuizen mooiste vaarplek van Noord-Holland

Het IJsselmeer voor Enkhuizen is door inwoners en bezoekers van Noord-Holland verkozen tot de mooiste vaarplek van Noord-Holland. Om dit te vieren, sneed wethouder Franx gistermiddag een taart aan in de Compagnieshaven te Enkhuizen. De taart werd aangeboden door de provincie Noord-Holland.

Elke maand kiezen inwoners en bezoekers van Noord-Holland hun favoriete plek, gerecht of product van Noord-Holland. Via de site www.watkiesjij.nu kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen of zelf nomineren. De verkiezing in juni ging over de mooiste vaarplek in Noord-Holland. Het IJsselmeer voor Enkhuizen is door een bezoeker van de site genomineerd en heeft de meeste stemmen gekregen. Hiermee liet het IJsselmeer voor Enkhuizen andere populaire vaarplekken als de Alkmaarse grachten, de oude haven van Hoorn en de haven bij Den Helder achter zich.

Met uitzicht op het Zuiderzeemuseum, de historische binnenstad en het moderne naviduct, heeft Enkhuizen alle ingrediënten voor een eerste plek. De wethouder is blij met de overwinning, maar kijkt ook al vooruit naar de volgende verkiezing van beste zwemplek. Want ook daar staat Enkhuizen momenteel aan kop. Er kan nog tot 11 augustus gestemd worden op de beste zwemplek via www.watkiesjij.nu. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl