Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 31-07-2008

Gewonde bij aanrijding A-28

PESSE Bij een verkeersongeval op de A-28 ter hoogte van Pesse raakte woensdagmiddag een 49 jarige vrouw uit Hoogeveen gewond. De vrouw reed in een auto die van achteren werd aangereden door een andere auto bestuurd door een 58 jarige man uit Tynaarlo. Volgens deze man en een getuige begon de auto van de vrouw plotseling te slingeren waardoor hij haar niet meer kon ontwijken. Door de klap van de aanrijding verloor de vrouw de macht over het stuur. De auto kwam op de zijkant tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. De vrouw raakte gewond en werd door de brandweer uit haar auto gehaald. Hierna is ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-158472)

Gewonden door voorrangsfout

DWINGELOO Op de kruising van de Lheebroekerweg met de Spieregerweg in Dwingeloo botsten woensdagmiddag twee personenautos op elkaar. Daarbij raakten twee kinderen van 6 en 13 jaar licht gewond. De aanrijding ontstond doordat een 18 jarige vrouw uit Hoogeveen geen voorrang verleende aan een auto bestuurd door een 37 jarige vrouw uit Leeuwarden. In de auto van de vrouw uit Leeuwarden zaten vijf personen, waaronder drie kinderen. Twee van deze kinderen raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Alle andere personen hielden aan de botsing alleen wat pijnlijke plekken over. (08-158485)

Winkeldievegge aangehouden

HOOGEVEEN Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen hielden woensdagmiddag een 34 jarige vrouw aan die voor ruim 400,- aan make-up spullen had meegenomen zonder deze af te rekenen. De vrouw, een Roma zigeunerin uit Polen, had de spullen in een geprepareerde tas gedaan. Dit werd gezien door winkelpersoneel die de vrouw aanhielden toen ze de winkel verliet. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Zij bekende de diefstal en is met een dagvaarding in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-158427)

Politie onderzoekt mishandeling

NORG De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 12 jarige meisje uit Norg. Zij werd woensdagmiddag op de Eenerstraat in Norg ter hoogte van het zwembad, door een paar nog onbekende jongens geslagen en geschopt. Het meisje hield hier meerdere blauwe plekken en kneuzingen aan over. Zij werd in het ziekenhuis in Assen onderzocht en behandeld. Toen het meisje met haar broertje het zwembad verliet en bij het bushokje de weg overstak kwamen daar vier jongens achter hen aan. Ze werd geslagen en geschopt waarna d ejongens wegrenden. (08-158513)

Aangehouden voor bedreiging en mishandeling

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie woensdagmiddag een 19 jarige jongen uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor problemen veroorzaakt bij zijn ouderlijk huis en bedreigde daarbij zijn moeder met een bijl. Een broer die tussenbeide kwam werd mishandeld. Beiden deden aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-158471)

Alcoholcontrole

COEVORDEN Woensdagavond hield de politie op verschillende wegen in de gemeente Coevorden alcoholcontroles. 469 automobilisten legden een blaastest af. Eén daarvan had teveel gedronken (1,1 promille). Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op. Zes automobilisten werden voor andere zaken bekeurd. Eén keer voor het negeren van een stopteken van de politie, vier keer voor het niet dragen van de autogordel en één keer omdat een kind in de auto zat zonder het voorgeschreven beveiligingsmiddel.

Auto tegen boom

HUIS TER HEIDE Op de Asserstraat in Huis ter Heide botste woensdagmiddag door onbekende oorzaak een auto tegen een boom. De 66 jarige bestuurder uit Hoogeveen raakte daarbij gewond. De brandweer zorgde er voor dat hij uit de auto kon worden gehaald. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-158419)

Met mes bedreigd

BEILEN Een 49 jarige vrouw uit Beilen deed woensdag aangifte van bedreiging. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij tijdens een onenigheid tussen meerdere personen is bedreigd met een mes. De man die dit gedaan zou hebben, een 42 jarige inwoner van Beilen, is even later in zwaar beschonken toestand aangehouden op de Randweg in Beilen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (08-158550)

Brandweer blust binnenbrand

EMMEN Donderdagmorgen rond 06.00 uur brak er brand uit in een pand aan de Hoofdstraat in Emmen. De brand bleek te woedden in de bovenverdieping. De twee bewoners hadden de woning verlaten. Ze werden door ambulancemedewerkers behandeld omdat ze rook hadden ingeademd. De brandweer had d ebrand snel ondercontrole. De brand bleek te zijn ontstaan in de gang op de benedenverdieping, mogelijk in een vuilniscontainer. (08-158594)

Man met mes

ASSEN Op de Weiersstraat in Assen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 22 jarige inwoner van die plaats aan. De man had veel gedronken en liep daar met een groot slagersmes te zwaaien. Nadat agenten hem het mes hadden afgepakt wilde hij zijn naam niet opgeven en ook zijn identiteitsbewijs niet tonen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (08-158576)

Pincode doorgegeven aan onbekende bellers

EMMEN/COEVORDEN Zie hiervoor het bericht op de homepage.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.