Politie Drenthe

Vertel nooit de pincode

Emmen/Coevorden, 31-07-2008 o Er wordt voortdurend voor gewaarschuwd. Toch zijn er nog steeds mensen die hun pincode vertellen aan onbekende bellers. De afgelopen weken zijn daardoor in Zuid-Oost Drenthe weer een aantal mensen gedupeerd.

De politie waarschuwt opnieuw voor het nooit noemen van de pincode aan mensen die zeggen te bellen of te komen namens bank of bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappij. Ook al klinkt een verhaal nog zo geloofwaardig en lijkt zon vraag soms niet vreemd bijvoorbeeld omdat er een dag eerder is ingebroken en ook de pinpas is meegenomen.

De afgelopen weken is in vijf woningen in Emmen en Coevorden en omgeving ingebroken en werden de bewoners direct de volgende ochtend gebeld door iemand die vertelde te bellen namens de bank. Tijdens het gesprek dat volgde werd o.a. naar de pincode gevraagd. Soms noemde de beller het rekeningnummer en een pincode die niet meer zou werken. In een aantal gevallen lukte het op die manier de juiste pincode los te krijgen waarna er soms binnen heel korte tijd geld van de rekening werd gehaald.

Geef dus nooit informatie over bankrekening en pincode door aan mensen die bellen of aan de deur komen. Banken doen dat namelijk niet en vragen ook nooit per telefoon of mail naar de pincode.

Voor eventuele nadere informatie over dit bericht kunt u bellen met 0592 - 451280.