Politie Groningen

Donderdag 31 juli 2008

Provincie Groningen, 31-07-2008

Groningen: man zoekt gsm op A28

De politie heeft woensdagmorgen een bekeuring uitgedeeld aan een 49-jarige inwoner van Groningen, omdat hij op de A28 op zoek was naar zijn mobiele telefoon. De Groningse meldkamer kreeg een melding dat een onbekende man op de snelweg bij Glimmermade zou lopen. Agenten troffen niemand aan, maar kregen wel een omschrijving van de auto waarin de man weg was gereden. Op de Julianaweg werd het voertuig langs de kant gezet. De Stadjer verklaarde dat zijn 62-jarige inzittende de gsm op het dak van de auto had laten liggen. Hij dacht dat de telefoon langs de A28 lag en was er naar op zoek. De Groninger kreeg een bekeuring van 240 euro.

Groningen: rijbewijzen in beslag genomen vanwege snelheid

De politie heeft woensdagmiddag op de Weg der Verenigde Naties het rijbewijs in beslag genomen van een 39-jarige automobilist uit Groningen. De man reed met snelheden van ruim 180 km/u over de A7 in de richting van Groningen. Bij wegwerkzaamheden nabij het Vrijheidsplein reed de Stadjer 130 km/u waar 70 km/u is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet en moest zijn roze papiertje inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee motorrijders uit Groningen (26 en 28 jaar) reden woensdagavond met hoge snelheid over de oostelijke ringweg van Groningen. Op het wegdeel nabij de Osloweg reden de mannen 110 km/u waar vanwege werkzaamheden 50 km/u is toegestaan. Daarna gooiden ze het gas open. Ze werden op het 70 km/u-gedeelte geklokt op een gemiddelde snelheid van 139 km/u. Beide Stadjers moesten direct afstand doen van hun rijbewijs.

Groningen: politie onderzoekt incident

De politie doet onderzoek naar een incident waarbij een 56-jarige inwoner van Groningen donderdagnacht werd gedwongen om te pinnen. Volgens het slachtoffer stonden er aan het begin van de nacht twee mannen bij hem aan de voordeur aan de Jupiterstraat. Het tweetal bedreigde de man met een mes en eiste dat de Stadjer in zijn auto in hun aanwezigheid naar een pinautomaat zou rijden en geld moest halen. De Groninger werd in de Aquamarijnstraat uit de auto gezet. De verdachten zijn er daarna vandoor gegaan. Het zou gaan om een blanke en een getinte man, beiden rond de 20 jaar.

Groningen: man beroofd van geld

Een 21-jarige inwoner van Groningen is donderdagochtend in de Tuinbouwstraat beroofd van zijn geld. De Stadjer stond voor een portiek toen hij door iemand op de schouders werd getikt. Deze onbekende man vroeg of de Stadjer geld voor hem had. Het slachtoffer zei dat hij dit niet had, waarna de verdachte een soort steekwapen achter zijn rug vandaan haalde. De Groninger gaf vervolgens zijn geld af. De blanke, ca. 25-jarige verdachte ging er rennend vandoor in de richting van de Zwarteweg. De politie neemt aangifte op.

Glimmen: klant slaat taxichauffeur

De politie heeft woensdagmiddag in Glimmen een 58-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man wilde in de Hoge Hereweg samen met een vrouw en hond gebruik maken van een taxi. Deze taxi was al vol en dus moest de Stadjer wachten. Dat wilde hij niet en sloeg de 64-jarige taxibestuurder in het gezicht. Bovendien sloeg hij de voorruit kapot. Agenten konden hem even later aanhouden toen de verdachte in een andere taxi zat. Hij is voor verhoor ingesloten.

Groningen: drietal aangehouden na bedreiging

De politie heeft woensdagmiddag in de Rodeweg in Groningen drie mannen aangehouden. De drie zouden in de Amkemaheerd een 22-jarige Stadjer hebben bedreigd nadat ze op straat woorden hadden gekregen. Het drietal ging er even later vandoor in een auto. De inwoner van Groningen belde de politie en had het vermoeden dat de drie in het bezit waren van een vuurwapen. Agenten zagen het voertuig rijden in de Rodeweg en zetten het voertuig langs de kant. Vanwege de melding over een vuurwapen, werd besloten de aanhouding volgens een vaste procedure te doen. In het voertuig werd geen vuurwapen aangetroffen. De twee mannen uit Delft (22 en 25 jaar) en de 19-jarige man uit Drachten zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: beschonken Stadjer op brommer

Een 41-jarige bromfietser uit Groningen reed woensdagavond beschonken door zijn stad. Agenten zagen de man zonder helm rijden op de Korreweg en hielden hem staande. Om de Stadjer hing een alcoholwalm, waardoor de agenten de bromfietser een blaastest lieten doen. Hij bleek ruim
1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt snorfietsdief aan

De politie heeft woensdagavond in de Paradijsvogelstraat een 45-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van het stelen van een snorfiets. Agenten kregen via de meldkamer een omschrijving van een gestolen snorfiets. Een agent had de tweewieler vlak daarvoor zien rijden. Op de Paradijsvogelstraat trof de diender het voertuig aan. Getuigen wezen de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Groningen: automobiliste onder invloed

Een 54-jarige automobiliste uit Hoogezand is woensdagavond aangehouden omdat zij beschonken achter het stuur zat. Een agent zag de vrouw op een gevaarlijke manier rijden over de Griffeweg in Groningen. Op de Europaweg is de Hoogezandster langs de kant van de weg gezet. Op het politiebureau is een ademanalysetest gedaan. Ze had bijna 1,6 promille alcohol in haar bloed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Groningen: naakte man aangehouden

De politie heeft woensdag in de Jacob van Ruysdaelstraat een naakte man aangehouden. De 43-jarige inwoner van Groningen was onder invloed van alcohol en had aangebeld bij een woning. De bewoonster had de man in huis gelaten, maar waarschuwde wel direct de politie. Die wilde de man meenemen naar het politiebureau voor verhoor. De naaktloper was daar niet van gediend en werd agressief. De Stadjer moest vervolgens met pepperspray onder controle worden gebracht. Hij is geboeid naar het cellencomplex gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer beroofd van snorfiets

Een 18-jarige inwoner van Groningen heeft woensdagnacht aangifte gedaan van beroving van een snorfiets. De Stadjer verklaarde dat hij met de tweewieler aan de hand op het Academieplein liep en plotseling werd bedreigd door twee onbekende mannen die op een snorfiets aan kwamen rijden. De Stadjer moest zijn voertuig afgeven omdat deze van iemand anders zou zijn. Nadat het slachtoffer de snorfiets had afgegeven, gingen de twee verdachten er vandoor.

Winschoten: auto op boom

Een 21-jarige inwoner van Blijham raakte woensdagnacht zijn rijbewijs kwijt nadat hij in Winschoten onder invloed van alcohol tegen een boom was gebotst. Door de klap van de aanrijding op het Sint Vitusholt brak de boom finaal af waarna deze op een geparkeerde auto terecht kwam. Een inzittende van de Blijhamster, een 23-jarige inwoner van Vlagtwedde, werd in het ziekenhuis aan enkele relatief lichte verwondingen behandeld. Een ademanalyse bij de bestuurder leverde een alcoholpromillage van bijna 1,5 op. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: ernstig gewond bij aanrijding

Een 23-jarige inwoner van Nieuw Buinen liep woensdagavond hersenletsel op bij een aanrijding op de Dr. Kinglaan in zijn woonplaats. De man zat bij een 20-jarige man uit Valthermond in de auto die in een bocht de macht over het stuur kwijt raakte. De auto klapte vervolgens tegen een boom. De Valthermondster had kort ervoor een andere wagen ingehaald. De bestuurder werd met nog onbekend letsel eveneens naar een ziekenhuis vervoerd. Van hem is in verband met mogelijk alcoholgebruik bloed afgenomen. De 23-jarige werd ernstig gewond naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Beide mannen waren kort voor het ongeluk met een grotere groep bekenden bij het Pagecentrum met diverse autos vertrokken en reden achter elkaar aan. Volgens getuigen werd daarbij hard gereden.

Ter Apel: gewonden bij ongeluk

Vier mensen liepen woensdagavond letsel op bij een verkeersongeluk op de kruising van de Stationsstraat met de Vijverstraat in Ter Apel. Een 47-jarige automobilist uit Ter Apel kreeg op het kruispunt geen voorrang van een 58-jarige automobiliste uit Nieuw Weerdinge. Deze bestuurster, twee bij haar inzittende plaatsgenoten en de automobilist uit Ter Apel werden met onder meer botbreuken naar ziekenhuizen vervoerd. Omstanders vertelden de politie dat sinds afgelopen weekend bij de kruising het voorrangsbord ontbreekt. Dát in combinatie met de laagstaande zon is mogelijk debet aan de aanrijding. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Oude Pekela: prikkeldraad in weiland

De politie is op zoek naar een oudere man die woensdag aan de Kerklaan in de omgeving van het Emergobos in Oude Pekela stukken prikkeldraad in een weiland met paarden gooide. De actie van de man werd toevallig gezien door de eigenaar van de paarden die verderop aan het maaien was. Hij ontdekte de stukken prikkeldraad in het hoge gras. Daardoor werd voorkomen dat de paarden gewond zouden raken of dat het prikkeldraad na het maaien in het grasvoer van de dieren terecht zou zijn gekomen. De betrokken man vertrok in een kleine rode auto, mogelijk een Toyota. De man is 60 á 70 jaar en heeft grijs haar. Hij zou regelmatig in de omgeving wandelen. Mensen die mogelijk informatie hebben over de persoon in kwestie worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Winschoten via het algemeen nummer 0900-8844.

Leek: winkeldief gepakt

Een winkeldief vond woensdagavond zijn Waterloo in een winkel in Nietap. De man was de betreffende zaak ingerend nadat hij op De Dam in Leek door een winkelierster was betrapt op diefstal van een broek. Hij werd even later inclusief gestolen broek bij de gedupeerde winkelierster afgeleverd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op, een 29-jarige inwoner van Tolbert.

Nieuwe Pekela: zender uit de ether

Een 39-jarige etherpiraat uit Nieuwe Pekela is woensdagmiddag door het Agentschap Telecom in samenwerking met de politie het zwijgen opgelegd. De zender stond opgesteld in een schuur aan de Zuidwendingerweg. De schuur bleek bovendien als bar ingericht en functioneerde vermoedelijk als illegaal café. Op het erf was een forse zendmast opgetrokken, vermoedelijk zonder vergunning. De gemeente wordt zowel over de illegale horeca-activiteiten als ook de mast geïnformeerd. Tegen de 39-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: drenkeling gered

Dankzij ingrijpen van de brugwachter werd woensdagmorgen een 87-jarige inwoner van Stadskanaal van de verdrinkingsdood gered. De 87-jarige was aan de Hoofdstraat bezig met zijn bootje en viel door nog onbekende oorzaak in het water. De brugwachter zag iets later de man in het water en hem ook enkele keren kopje onder gaan. Het lukte hem het slachtoffer op het droge te krijgen. Hij werd door
ambulancepersoneel onderzocht. Het slachtoffer bleek alleen een nat pak en de schrik aan het avontuur te hebben overgehouden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Sontweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3828, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 775, aantal overtredingen: 174, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1076, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1175, aantal overtredingen: 372, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.