Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 31-07-2008

Alcoholcontrole

VINKEVEEN De politie heeft in de woensdagavond 30 juli op de Provinciale weg N201 een alcoholcontrole gehouden. Van 23.15 uur tot 23.55 uur werden 57 automobilisten gecontroleerd. Een beginnend bestuurder werd aangehouden en blies 130 ug/l, terwijl 88 ug/l wettelijk is toegestaan.

Onder invloed

VINKEVEEN Op de Provinciale weg N201 is donderdagmorgen 31 juli omstreeks 01.15 uur een 35-jarige Engelsman aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd en moest blazen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat de automobilist 290 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Getuigen brand gezocht

HARMELEN Woensdag 30 juli heeft brand gewoed bij een activiteitencentrum aan Hendriklaan. Omstreeks 19.00 uur merkte een getuige dat hooi bij een geitenhok in brand stond. Ze probeerde het brandje snel te blussen met water, maar toen dit niet lukte belde de vrouw de brandweer. Die bluste de brand. Omdat het hooi mogelijk in brand is gestoken, onderzoekt de politie de zaak. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844.

Vechtpartij

MAARSSEN - Bij een horecagelegenheid in de wijk Bisonspoor is woensdag 30 juli een vechtpartij ontstaan. De politie hield een 48-jarige Maarssenaar aan.

Omstreeks 17.35 uur kreeg de politie de melding dat ongeveer vijf mannen met elkaar op de vuist waren gegaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de gemoederen hoog waren opgelopen. Op beelden van cameratoezicht was te zien dat een 48-jarige man was begonnen met slaan. Hij is aangehouden. Uit verschillende verklaringen bleek dat het ging om een ruzie over geld. De verdachte is na verhoor heengezonden. Er is geen aangifte tegen de man gedaan.

Man gewond bij brand

VINKEVEEN Een man uit Wilnis (leeftijd onbekend) is woensdag 30 juli gewond geraakt toen door onbekende oorzaak zijn motorboot vlam vatte. Politie en brandweer kregen omstreeks 16.50 uur de melding dat midden op de Vinkeveenseplassen een motorboot in brand stond. Korte tijd later kreeg de politie de melding dat bij een huisje op de Buitenborgh een man was opgevangen die brandwonden had. Het bleek om de schipper te gaan. Het bleek dat er bij de motor brand was ontstaan en dat de man en een vriendin van boord waren gesprongen. De man was echter terug naar de boot gegaan om een hond die nog aan boord was, te redden. Dit lukte, maar de man liep brandwonden op en ademde rook in. Per ambulance is hij naar het AMC in Amsterdam vervoerd. Daar is de man op de Intensive Care opgenomen.

Hennepkwekerijen

MIJDRECHT / VINKEVEEN Op een bedrijventerrein in Mijdrecht en op de Winkeldijk in Vinkeveen heeft de politie woensdag 30 juli in totaal drie hennepplantages ontdekt en ontmanteld.

De politie ontving informatie over mogelijke kwekerijen in verschillende panden en stelde omstreeks 09.30 uur op het bedrijventerrein in Mijdrecht een onderzoek in. In een ruimte van ongeveer 5 x 13 meter was een volledig opgebouwde kwekerij met meer dan 950 planten ingericht. Op een ander adres kwamen agenten om 12.15 uur aan de deur. Hier waren in een ruimte van 5 x 5 meter zon 500 planten gekweekt. Ook werd diefstal van stroom geconstateerd.

In Vinkeveen werd omstreeks 15.30 uur in een schuurtje aan de Winkeldijk een relatief kleine hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Agenten telden zestig planten en onder andere tien lampen, verschillende koolstoffilters, kachels en ventilatoren. Ook hier werd stroom gestolen.

De politie nam alle planten en apparatuur in beslag. Een onderzoek naar de verschillende eigenaren van de kwekerijen is ingesteld.