Gemeente Waterland


In december 2007 hebben wij u voor het laatst geïnformeerd over de voortgang van de toekomstige ontwikkeling van de basisschool OBS De Gouwzee en appartementen aan de Bernhardlaan te Monnickendam. In dit bericht leest u meer over de huidige stand van zaken en de vervolgstappen. In dit bericht leest u meer over de huidige stand van zaken en de vervolgstappen.

Aanbestedingsprocedure
In februari 2008 is opnieuw een Europese aanbestedingsprocedure opgestart. Uit de aanmeldingen zijn vijf partijen gekozen met veel ervaring met het bouwen en ontwerpen van basisscholen en appartementen. Aan deze partijen is gevraagd een plan (schetsontwerp) in te dienen direct na de zomer (medio augustus 2008).

Beoordeling plannen
Een beoordelingscommissie zal vervolgens in augustus en september 2008 de ingediende plannen waarderen. Hierbij zullen de kwaliteit van het gebouw enerzijds en de school, de woningen en het omliggende gebied anderzijds een rol spelen. Ook de prijsaanbieding zal een rol spelen bij de uiteindelijke keuze van een plan. De commissie zal, naar wij verwachten, in september 2008 een advies aan ons uitbrengen. Wij zullen als college van burgemeester en wethouders uiteindelijk beslissen onder voorbehoud van besluitvorming door de gemeenteraad en contractvorming met de geselecteerde ontwikkelaar. Wanneer wij een keuze hebben gemaakt voor een plan zullen wij u daarover informatie verschaffen. Uitgaande van de huidige planning zal na een positief besluit in oktober 2008 opdracht gegeven kunnen worden aan één van de parijen die een plan heeft ontwikkeld voor de realisatie van OBS De Gouwzee en de appartementen.

Vervolg
In aansluiting op de opdrachtverstrekking voor realisatie van OBS De Gouwzee in oktober 2008, zal na een voorbereidings- en vergunningentraject de uitvoering van de bouw naar verwachting medio april 2009 kunnen starten met de sloop van de huidige gebouwen. Ten behoeve van het project dient er wel een ontheffingsprocedure van het bestemmingsplan te worden doorlopen. Dit houdt onder andere in dat nadat een aanvraag om bouwvergunning voor de bouw van de Gouwzeeschool met appartementen is ingediend bij de gemeente, het plan voor de duur van zes weken ter inzage wordt gelegd. Gedurende deze termijn kunnen schriftelijke of mondelinge zienswijzen worden ingediend. U zult daarover op dat moment nog nader geïnformeerd worden. Oplevering van de nieuwe school wordt verwacht in de tweede helft van 2010.