Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 juli 2008

Hennepkwekerijen aangetroffen

Enschede

Op twee plekken in Enschede zijn op woensdag 30 juli in woningen hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.

Op 30 juli werden in een woning aan de Manderbrink in Enschede omstreeks 12.30 uur in twee ruimtes hennepkwekerijen aangetroffen. In de ene kamer stonden ongeveer 195 en in de andere 112 planten. Er werd illegaal stroom afgetapt. Ook in een woning aan de DR P van Hoekstraat in Enschede werden op woensdag 30 juli omstreeks 09.30 uur 76 hennepplanten aangetroffen. Hier was eveneens sprake van illegale stroomaftappen. De kwekerijen worden geruimd en de politie heeft de zaak in onderzoek. (08-090039/08-076509)

Fietsster gewond na aanrijding

Haaksbergen

Op woensdag 30 juli raakte een 81-jarige fietsster gewond na een aanrijding op de kruising Goorsestraat en de Beatrixstraat in Haaksbergen.

Een 81-jarige vrouw uit Haaksbergen fietste op woensdag 30 juli omstreeks 11.45 uur op de Goorsestraat vanuit het centrum in de richting van de Beatrixstraat. Ze wilde linksaf de Beatrixstraat inrijden en zag vermoedelijk een tegemoetkomende automobilist over het hoofd. Ze kwam hierop in aanraking met de tegemoetkomende auto bestuurd door een 43-jarige automobilist uit Haaksbergen. De vrouw viel van haar fiets en raakte gewond. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-095845)

Aanrijding tussen fietser en auto

Delden

Op woensdag 30 juli raakte een 60-jarige fietser uit Leiderdorp gewond toen hij viel, nadat hij in aanraking kwam met de rechterbuitenspiegel van een passerende auto.

Een 60-jarige fietser uit Leiderdorp fietste op woensdag 30 juli omstreeks 12.15 uur over de Langestraat in Delden. Hij kwam uit de richting van de Noorderhagen. Een 71-jarige automobilist uit Delden die in dezelfde richting reed passeerde de fietser. De automobilist stuurde echter te dicht langs de fietser, waardoor deze in aanraking kwam met de rechterbuitenspiegel en ten val kwam. De fietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-095824)

Bedrijfsinbrekers op heterdaad betrapt Hengelo
Door een surveillerende politieman met diensthond werd op 31 juli rond 04.10 uur twee bedrijfsinbrekers betrapt op de Wegtersweg.

Op 31 juli rond 04.10 uur trof een surveillerende politieman bij een bedrijf aan de Hassinkweg twee fietsen aan. In de fietstassen vond hij computeronderdelen. Hierop heeft hij met zijn diensthond gezocht in de omgeving. Bij een bedrijf aan de Wegtersweg trof hij een 17-jarige jongen uit Hengelo aan. Deze droeg in zijn rugzak inbrekerswerktuigen. Hij werd direct aangehouden. Met behulp van ter assistentie geroepen collega's werd de omgeving uitgekamd en troffen agenten bij het bedrijf aan de Wegtersweg geluidsapparatuur aan dat kennelijk was klaargezet om mee te nemen. Aangezien er eerder twee fietsen met kennelijk gestolen apparatuur stonden zijn de agenten op zoek gegaan naar een tweede dader. Die werd even later aangetroffen op de kruising Wegtersweg-Weideweg. Deze man, een 18-jarige inwoner van Borne, had de fietssleutel op zak van een van de eerder aangetroffen fietsen. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-096205)

Dronken automobilist kan rijbewijs inleveren

Almelo

Een 28-jarige man uit Helmond werd op 31 juli rond 01.15 uur betrapt op rijden onder invloed op de Grotestraat. Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren.

Surveillerende agenten controleerden op 31 juli rond 01.15 uur op de Grotestraat een 28-jarige automobilist uit Helmond. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 785 ugl uit (1.81 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-096170)

Dader mishandeling verzet zich tegen aanhouding

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede gaf op 30 juli rond 20.30 uur kennis aan de politie dat hij mishandeld was aan de Van Loenshof. De dader was nog ter plaatse. Hij werd aangehouden en verzette zich tegen de aanhouding.

Op 30 juli rond 20.30 uur, meldde een 25-jarige man uit Enschede dat hij zojuist zonder reden was mishandeld op de Van Loenshof. De dader was een supermarkt in de buurt ingelopen. De ter plaatse gekomen agenten troffen op aanwijzen van de aangever en een getuige een 30-jarige man uit Enschede aan. Hij werd aangehouden en gedroeg zich direct recalcitrant. Uiteindelijk kon hij geboeid overgebracht worden naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. (08-096076)

Heler bromfiets aangehouden

Enschede

Een 28-jarige man uit Enschede werd op 30 juli rond 13.45 uur betrapt terwijl hij een bromfiets bij zich had die gestolen bleek te zijn. Hij werd aangehouden.

Op 30 juli, rond 13.45 uur, zag een surveillerende agent op de Oude Markt, dat de bestuurder van een bromfiets een wit pakje trachtte ter verhandelen. Bij controle bleek dat het een doos parfum was. De bromfietser, een 28-jarige man uit Enschede, verklaarde dat het om nepparfum ging dat hij wilde verkopen. Bij controle van de bromfiets bleek dat deze als gestolen te boek stond. De 28-jarige verklaarde dat hij de bromfiets had gekocht via via. Hierop werd hij als verdachte van heling aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. (08-095924)

Coureur is rijbewijs kwijt

Enschede

Woensdag 30 juli heeft de politie Twente het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige bestuurder omdat hij ruim 170 km/u reed daar waar een maximumsnelheid geldt van 100 km/u.

Woensdagochtend 30 juli wordt een onopvallende politieauto op de A35 richting Enschede, omstreeks 8.30 uur, met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. De agenten zetten de achtervolging in en op het deel van de A35 waar een snelheid geldt van maximaal 100 km/u kunnen ze eindelijk zijn snelheid vaststellen. Hij rijdt op dat moment ruim 170 km/u. Als hij voldoet aan het gegeven stopteken blijkt het te gaan om een 26-jarige man uit Enschede. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-095821)



Politie Twente