Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 29 juli 2008

Nieuwe straatnamen vastgesteld
Het college heeft de volgende drie straatnamen vastgesteld:

J.C. Wijtenstraat
Deze straatnaam is in principe vastgesteld voor de nieuwe ontsluitingsweg voor de woningen die gebouwd worden in Biest-Houtakker op de locatie tussen Biestsestraat 88 en 90. Het college legt zijn principebesluit voor advies voor aan het Belangenorgaan Biest-Houtakker (BOB).
Met deze straatnaam wordt de heer J.C. Wijten vernoemd; deze inmiddels overleden oud-inwoner van Biest-Houtakker heeft naast zijn wethouderschap veel betekend voor de inwoners van deze dorpskern en met name voor de agrarische bevolking.

De Kerkschuur
Voor de ontsluiting van negentien nieuwe woningen op het voormalig Bramecoterrein in Diessen wordt een nieuwe weg aangelegd. Deze weg krijgt de naam `De Kerkschuur'. Daarmee wordt verwezen naar een voormalige kerkschuur in het Laar; in de directe omgeving van de woningbouwlocatie.

De Alsie
Voor de openbare ruimte op en rond sportpark De Alsie in Diessen was geen officiële straatnaam vastgesteld. Aangezien voor dit gebied de straatnaam De Alsie al ingeburgerd is, heeft het college besloten deze naam nu officieel vast te stellen.

Ondersteuning mantelzorg
Het college heeft besloten om een folder - waarschijnlijk in de vorm van een informatiewaaier - te laten maken over het aanbod in de gemeente Hilvarenbeek op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De folder is met name bedoeld voor ouderen, mantelzorgers en mensen met een beperking of chronische ziekte en wordt samen met de Stichting Seniorenraad ontwikkeld.