Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 31 juli

* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL UIT AUTO
MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie doet onderzoek naar de diefstal uit een auto in een parkeergarage aan de Fenacoliuslaan. Hiervan werd woensdag aangifte gedaan. Tussen zaterdagavond 26 juli rond acht uur en zondagmiddag 27 juli omstreeks drie uur werd een ruit van het voertuig ingeslagen. Uit de auto werd een dure fiets, een fietscomputer, fietsschoenen en een tas weggenomen. De politie onderzoekt de diefstal en vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844. Tevens adviseert de politie om nooit waardevolle goederen in de auto achter te laten.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR SPUITEN GRAFFITI

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half twee op de Westdijk een 27-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor het spuiten van graffiti. De verdachte spoot met groene verf in een tunneltje onder de Baljuwlaan. Politiemensen zagen hem weglopen en hielden hem aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING MET LUCHTBUKS

HELLEVOETSLUIS / EILANDEN - De politie heeft woensdagmiddag rond kwart over vijf op de Industriehaven een 39-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden voor bedreiging. Vier jongens en één meisje waren aan het zwemmen langs de Burgemeester van de Jagtkade en maakten gebruik van een steiger. De verdachte werd boos omdat hij dacht dat er vernielingen werden gepleegd danwel schade was ontstaan aan de steiger. Hij bedreigde één van jongens, vanaf een boot, met een luchtbuks. Tevens schoot hij in het water. Gewaarschuwde politieagenten hielden de man uit Hellevoetsluis aan en brachten hem over naar het politiebureau. De luchtbuks werd in beslag genomen. De jongen heeft aangifte gedaan op het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN VAN BEROVING AAN

ROTTERDAM-CENTRUM - Donderdagmorgen om ongeveer half vier werd een 32-jarige Rotterdammer beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde door twee mannen op de 3e Goudsewagenhof in het centrum van Rotterdam. De twee zijn na de beroving gevlucht. Direct nadat het slachtoffer de beroving had gemeld, heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de daders. Op aangeven van het slachtoffer werden de twee gesignaleerd op de Mariniersweg. Zij konden worden aangehouden op de Hoogstraat. De daders zijn 19 en 26 jaar oud en beiden afkomstig uit Rotterdam. Nadat de politiemensen de vermoedelijke vluchtroute hadden nagelopen werd de lege portemonnee van het slachtoffer teruggevonden in de bak van een auto van de ROTEB.


* MAN VALT TRAMREIZIGERS LASTIG
ROTTERDAM-CENTRUM - Woensdagmorgen vroeg, om ongeveer zes uur, viel een man reizigers lastig in de tram op de Schiedamsedijk. Hij had het voornamelijk voorzien op de vrouwelijke reizigers en werd daarbij handtastelijk. De man, een 23-jarige Rotterdammer, bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Buiten het lastig vallen van de reizigers heeft de man ook de conductrice geslagen toen zij hem op zijn gedrag aansprak. De verdachte is aangehouden.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING MET MES

COOL / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart voor één op de Witte de Withstraat een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte bedreigde een 20-jarige vrouw uit Rotterdam met een mes. Hierop alarmeerde zij de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en naar aanleiding van het opgegeven signalement hielden zij de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen. De vrouw heeft aangifte gedaan van de bedreiging. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ
ROTTERDAM-CENTRUM - Woensdagmiddag, om ongeveer drie uur, kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was tussen drie mannen in de Van Speykstraat. Daar aangekomen troffen zij een 22-jarige Rotterdammer aan die bij de vechtpartij betrokken was geweest. Deze man was over zijn toeren en in het bezit van een mes dat hij niet op vordering van de politiemensen liet vallen. De man is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij en de twee andere betrokkenen van de vechtpartij.


* AANHOUDING NA HERKENNING DOOR AGENTEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden nadat hij op Centraal Station was herkend door agenten. Maandagavond rond half zeven kwam er een vrouw op het politiebureau Slinge. Zij was in haar woning gestoken door haar ex-vriend. De 30-jarige Rotterdamse vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis voor de behandeling van haar verwondingen. Agenten hebben nog een onderzoek in gesteld naar de verdachte, maar niemand meer aangetroffen. Hierop is onder de politiemensen een signalement verspreid van de verdachte. Woensdagmiddag rond kwart over twee herkende een agent de verdachte op het Centraal Station. De 29-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDINGEN OP HETERDAAD VERDACHTEN VERNIELING / GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM-ZUID / HOOGVLIET - De politie heeft op heterdaad twee verdachten aangehouden van vernieling en inbraak in een twintigtal auto's. Woensdagmorgen vroeg rond kwart voor vijf kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat er verdachte geluiden uit een parkeergarage bij de Wijnruitstraat kwamen. Hierop hebben politiemensen direct een onderzoek ingesteld. Op basis daarvan hielden het politiepersoneel ter plaatse een 18- en 21-jarige Rotterdammer aan. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Bij de verdachten zijn gestolen goederen in beslag genomen. In ongeveer 20 auto's is ingebroken danwel vernielingen aan gepleegd. Gedupeerden doen aangifte bij de politie. Naast twee parkeergarages is ook in een tennisvereniging ingebroken.
De recherche van district Zuid onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen, danwel mensen die anderszins informatie hebben, om contact met hen op te nemen via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.