Zelfstandig vakman werkt door tijdens traditionele zomerstop

Werskspot.nl onderzoekt vakantiespreiding in bouwsector

Tilburg, 31 juli 2008 - Een groot deel van de zelfstandige vakmannen werkt door tijdens de traditionele zomerstop in de bouwsector. Dat blijkt uit een onderzoek dat Werkspot.nl, dé marktplaats voor klussen, heeft uitgevoerd onder meer dan 2.000 ZZP'ers in de bouwsector. Met name schilders, metselaars en timmermannen blijven actief. De belangrijkste reden om door te werken tijdens de zomerstop is dat opdrachtgevers de zomervakantie en het vakantiegeld hebben gereserveerd om hun huis op te knappen of te verbouwen. De bevindingen van Werkspot.nl worden bevestigd door diverse toeleveranciers uit de bouw.

"Wij zien op Werkspot.nl juist een toename van activiteiten tijdens de zomerstop", zegt Joost Gielen, oprichter van Werkspot.nl. "Men zou wellicht verwachten dat alleen hoveniers doorwerken, maar het zijn met name schilders, metselaars en timmerlieden die actief blijven. Veel opdrachtgevers hebben de zomervakantie gereserveerd om hun huis op te knappen en te verbouwen."

De belangrijkste redenen voor ZZP'ers om tijdens de zomerstop door te werken zijn:
- Opdrachtgevers hebben de zomervakantie en het vakantiegeld gereserveerd om hun huis op te knappen en te verbouwen.
- Klussen met een specifieke deadline die nog niet klaar zijn, moeten worden afgemaakt.
- ZZP'ers zijn niet gebonden aan een vastliggende vakantieperiode en kiezen er vaak voor om in het laagseizoen op vakantie te gaan.

De bevinden van Werkspot.nl worden bevestigd door diverse toeleveranciers uit de bouw, waaronder PontMeyer, een vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw. Fred Hendriks, lid marketingteam PontMeyer: "Wij bevestigen de uitkomsten van het onderzoek van Werkspot.nl. Bij PontMeyer spelen we al enkele jaren in op de trend om door te werken tijdens de bouwvakvakantie, zoals de zomerstop vroeger officieel heette. Steeds meer bedrijven nemen in de bouwvak materialen af.''

Over Werkspot.nl
Werkspot.nl is de eerste en grootste online marktplaats voor klussen in en om het huis en is opgericht in 2005. Het principe van Werkspot.nl is eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun klus - hoe klein of groot ook - op de website. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen brengen hier vervolgens een bieding op uit. De prijs komt tot stand via het principe van de 'Dutch auction', een veiling waar men alleen kan onderbieden. Werkspot.nl werkt samen met een groot aantal brancheverenigingen om de kwaliteit van de deelnemende klusbedrijven hoog te houden. Verder geven opdrachtgevers een rapportcijfer aan de vakman zodra een klus is afgerond. Op deze manier krijgen medegebruikers een beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf. Werkspot.nl streeft er naar een transparant en laagdrempelig platform te zijn waarop vraag en aanbod eenvoudig op elkaar kunnen worden afgestemd. Kijk voor meer informatie op www.werkspot.nl. Links: http://www.werkspot.nl