Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 31 juli 2008

Siemon benoemt nieuwe managing director en marketing manager

Siemon, leverancier van netwerkbekabelingsoplossingen, heeft Steven Foster benoemd tot managing director EMEA. De netwerkbekabelaar heeft Graeme Stoker vervolgens aangewezen om Foster's rol van marketing manager over te nemen.

Steven Foster is inmiddels drie jaar werkzaam bij Siemon; hij heeft al die tijd als marketing manager gewerkt. Voordat hij bij Siemon aan de slag ging, heeft hij twee jaar als product marketeer gewerkt bij AMP Tyco, waarna hij zes jaar als marketing manager werkzaam was bij Greenwoods Communications.

Marketing-specialist Foster behaalde vorig jaar zijn MBA-diploma aan de Henley Management School. In het kader van zijn opleiding onderzocht hij de segmentatie van de Britse kabelmarkt en de eisen van de Britse consumenten op dit gebied. Naast zijn management-MBA heeft hij nog een masters-titel en een business degree in marketing.

Steve Foster denkt dat hij dankzij zijn marketing-achtergrond perfect voorbereid is op zijn nieuwe taak. "Veel mensen denken bij marketing alleen aan marketingcommunicatie. Maar ik zie marketing liever als een bedrijfsstrategie. Mijn toegevoegde waarde is dat ik het grote geheel zie, dat ik de markt en zijn processen begrijp. Bovendien, en dat is waarschijnlijk nog het belangrijkst, denk ik dat ik goed aanvoel wat de klant wil."

Graeme Stoker kwam zeven jaar geleden bij Siemon, toen hij overkwam van een bureau voor strategische marketing. Hij begon als vertegenwoordiger van de customer service en groeide door naar de functie van verkoopspecialist in het Verenigd Koninkrijk. Graeme heeft een opleiding in bedrijfskunde en marketing en heeft een business degree behaald op deze gebieden.

In zijn nieuwe rol van marketing manager wordt Graeme verantwoordelijk voor het productmanagement, de marketingcommunicatie, de channel marketing en de customer services voor het EMEA-gebied.

Stoker zegt over zijn nieuwe uitdaging: "Ik wil er graag voor zorgen dat we onze producten bij de juiste klanten krijgen. Ik zal onze verkoopteams dan ook met raad en daad bijstaan om de producten op de juiste manier te positioneren, en met name onze wijdverbreide Cat 6A-systemen en onze Cat 7 TERA®-oplossing."


---



Ingezonden persbericht