Ingezonden persbericht


Aanbesteding Hiëronymuserf mag door

In kort geding heeft de voorzieningenrechter gisteren bepaald dat de gemeente Utrecht mag doorgaan met de lopende aanbesteding van het Hiëronymuserf aan de Maliesingel.

De aanleiding voor het kort geding was het besluit van het college van 15 april 2008 om de investering in een openbare parkeervoorziening te verplaatsen van het Hiëronymuserf naar station Vaartsche Rijn. Op het project Hiëronymuserf komt dan alleen een parkeergarage voor de bewoners. Een projectontwikkelaar die in de voorronde was afgevallen, vond dat de aanbesteding daarom helemaal opnieuw moest beginnen.

De voorzieningenrechter was het daar niet mee eens en de aanbesteding kan gewoon doorgaan. Kort na de zomer start dan ook de tweede fase van de aanbesteding. Hierin mogen de zes projectontwikkelaars die in de eerste fase zijn geselecteerd hun plannen voor het Hiëronymuserf indienen. Bewoners zijn, waar dat kan, betrokken bij het beoordelen van de plannen.

De komende vier weken kan nog beroep worden aangetekend tegen de uitspraak.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Natalja Talitsch, 030 - 286 10 15.