Gemeente Assen


Nieuwe locatie voor bevolkingsonderzoek voor borstkanker

Assen, 31 juli 2008

Het bevolkingsonderzoek borstkanker zal dit jaar plaats vinden op een nieuwe locatie in Assen. Vanaf half augustus staat de onderzoekswagen op het parkeerterrein bij sporthal De Timp, aan de Thorbeckelaan. De wagen blijft hier staan tot begin februari 2009. In totaal worden er in de gemeente Assen ruim 8600 vrouwen uitgenodigd. De opkomst is hoog in de gemeente: in de vorige ronde gaf ruim 83% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Uitnodiging
Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis onderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Hiervoor kan gebeld worden met de afsprakentelefoon, waarvan het nummer in de uitnodigingsbrief vermeld wordt.

Meest voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de negen vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter nooit een garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.bbnn.nl.